Food

Liefde in de keuken: eenvoudige recepten om samen te delen

recepten-om-te-delen

Of je nu een date night hebt met je partner of gewoon gezellig wilt koken met vriendinnen, deze recepten zorgen voor een heerlijke en liefdevolle ervaring in de keuken.

1. Hartvormige pannenkoeken

Begin je dag op een liefdevolle manier met hartvormige pannenkoeken. Maak simpelweg je favoriete pannenkoekenbeslag klaar en gebruik een hartvormige uitsteekvorm om schattige hartjes te maken. Serveer de pannenkoeken met vers fruit en maple syrup voor een extra romantisch tintje.

2. Caprese salade op spiesjes

Een frisse en smaakvolle optie is de Caprese salade op spiesjes. Rijg cherrytomaatjes, mozzarella bolletjes en verse basilicumblaadjes aan cocktailprikkers voor een kleurrijk en lekker hapje. Besprenkel de spiesjes met olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper naar smaak.

3. Pasta met zeevruchten

Pasta is altijd een goed idee als je indruk wilt maken in de keuken. Kies voor een eenvoudige pasta met zeevruchten zoals garnalen en mosselen. Bak de garnalen kort aan in olijfolie en voeg vervolgens de mosselen toe. Voeg gekookte spaghetti toe en breng op smaak met knoflook, citroensap, peterselie, zout en peper.

4. Romantische chocoladefondue

Een klassieker die nooit teleurstelt: romantische chocoladefondue. Smelt je favoriete chocolade au bain-marie en serveer het samen met vers fruit zoals aardbeien, banaan en druiven. Dip de stukjes fruit in de gesmolten chocolade voor een zoete traktatie waar je samen van kunt genieten.

5. Aardbeienmousse

Sluit je romantische avond af met een luchtige aardbeienmousse. Mix verse aardbeien, suiker, citroensap en gelatinepoeder tot een glad mengsel. Klop vervolgens slagroom stijf en voeg het aardbeienmengsel voorzichtig toe. Laat de mousse opstijven in de koelkast en serveer het met een verse aardbei bovenop.

Beeld: love again