Love

Samen met je partner dutjes doen is goed voor jullie relatie

dutjes-relatie

Natuurlijk kunnen we ons spannendere dingen voorstellen die je in bed met je partner kunt doen, maar dit is ook een goede! Samen dutjes doen blijkt namelijk hartstikke goed voor je relatie te zijn. En wij houden van slapen, en dan vooral even in de middag. Na die dikke after lunch-dip, bijvoorbeeld. Nu is het dus niet alleen meer om even wat energie te krijgen na een dutje, maar ook om je relatie een boost te geven!

Universiteit van Florida

Ja, de wetenschap heeft het inmiddels onderbouwd. Onderzoekers van de Universiteit van Florida hebben het verband tussen samen met je partner dutjes doen en een goede relatie onderzocht. Stelletjes moesten aangeven hoeveel uren ze samen gedurende de nacht (en de dag) hadden geslapen en hoe ze hun relatie beoordeelden. Vervolgens moesten de deelnemers dus de relatie een cijfer geven! De conclusie? Weinig samen slapen leidde tot een minder succesvolle relatie. Stelletjes die vaak samen sliepen en dutjes deden waren beduidend gelukkiger. Dit komt natuurlijk ook doordat genoeg slaap een hele positieve uitwerking op je mood heeft.

Samen het bed in

De alomvattende conclusie van dit verhaal is natuurlijk dat jullie wat vaker samen het bed in moeten duiken. En dan niet alleen voor een steamy nacht. Al doet dat natuurlijk ook veel goeds voor jullie relatie! Gaat het even niet lekker? Ga dan even fijn tegen elkaar aan liggen (spoonen is al-tijd goed) en neem een uurtje om bij te slapen. Wedden dat het daarna beter gaat? Wij horen graag wat jullie ervaringen zijn.

Beeld: pinterest