Health

Over déze 3 dingen dromen vrouwen het vaakst

dromen-vrouwen

Iedereen heeft wel eens een specifieke droom die vaak terugkomt. Maar wat betekent het eigenlijk en waarom dromen we hierover? Wij zochten het voor je uit en over déze vier dingen dromen vrouwen het meest. 

Dromen van vrouwen

Veel mensen geloven dat dromen bedrog zijn, maar het heeft meer betekenis dan dat je zou denken. De dromen die je ‘s nachts meemaakt zijn een deel van jouw onderbewustzijn. Het kan dus zomaar zo zijn dat jij een bepaald gevoel hebt voordat je gaat slapen en dit neem je dan mee in jouw dromen. Zo kan het zo zijn dat dromen vaak terugkomen, omdat er iets in je leven speelt op dat moment. Wij hebben de meestvoorkomende dromen van vrouwen voor je op een rijtje gezet.

Mond vol tanden

Volgens het onderzoek van Amerisleep dromen veel vrouwen over dat hun tanden uit hun mond vallen. Yakkes! Deze droom komt bij zo’n 32% van alle ondervraagde vrouwen voor en kan meerdere dingen betekenen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar je tanden staan symbool voor kracht. Dit komt omdat tanden sterk zijn en je ze nodig hebt om te eten. Dus wanneer jouw tanden uit je mond vallen in een droom, ben je bang dat je jouw kracht verliest en voel je onmacht.

Ook kan het zijn dat deze terugkerende droom staat voor gebrek aan zelfvertrouwen of onzekerheid. Je bent in het echte leven dan misschien wel bang voor de meningen van anderen of ben je onzeker over je uiterlijk. Want wanneer je je tanden verliest, verlies je je ook je glimlach!

Spinnen, ratten en insecten

Deze had je misschien wel zien aankomen. Een groot deel van de vrouwen die meededen aan het onderzoek van Amerisleep, hadden dromen over insecten. Dromen over spinnen, ratten of andere kleine insecten en ongedierte staat op nummer twee van de meest voorkomende dromen bij vrouwen. Deze nachtmerries kunnen een waarschuwing zijn dat je in het echte leven moet oppassen voor ‘gevaar’. Dit kan van alles betekenen, misschien komt er wel een toxic persoon in je leven of zijn er kleine obstakels waar je tegenaan loopt.

Lees ook:
Aha! Hierdoor slapen vrouwen vaak slechter tijdens de menstruatie!

Achtervolgd worden

Dit staat volgens Amerisleep op nummer één van de meest terugkerende droom bij vrouwen. Wel 54% van de ondervraagde vrouwen dromen regelmatig dat ze achtervolg worden. Als je wel eens zo een nachtmerrie hebt gehad, kan je beamen dat dit zeker niet prettig wakker worden is! Zulke dromen kunnen namelijk heel wat nare gevoelens met zich mee brengen.

Ook deze nachtmerrie kan symbool staan voor meerdere dingen. Eentje daarvan is dat het kan betekenen dat jij een uitsteller bent, je wordt als het ware achtervolgd door de taken die je nog moet doen. Dit zorgt voor stress en dit neem je onbewust mee als je gaat slapen. Een andere reden kan zijn is dat je bang bent voor confrontatie of dat je iets te verbergen hebt. Ai!

Beeld: pinterest