Beauty

Déze 3 trucjes helpen tegen een droge huid

droge-huid-trucjes

Heb je vaak last van een droge huid? Dan weet je hoe vervelend dit kan zijn! Vooral in de wintermaanden hebben we veel last van een ruwe huid. En er zijn verschillende factoren die daar een rol bij spelen. Gelukkig hebben wij nu een aantal trucjes die helpen tegen een droge huid.

Minder vaak douchen

Je verwacht het misschien niet, maar te vaak douchen kan een oorzaak zijn van een droge huid. Dat heeft alles te maken met het vetlaagje op je huid. Deze zorgt ervoor dat je huid niet te droog aanvoelt. Maar als je iedere dag je gezicht wast met zeep, dan kan deze laag verdwijnen. Dermatoloog Tamar Nijsten raadt daarom ook aan om de temperatuur van het water niet hoger dan 35 graden te zetten.

Je huid vettig houden

Het is belangrijk dat je een droge huid goed blijft behandelen. Zo kan het gebruik van vaseline al een groot verschil maken. In deze zalf zitten veel vetten en vitamine A. Die maken als het ware een soort beschermlaagje op je huid. Als je je huid hier iedere dag mee insmeert voordat je gaat slapen zul je al snel veel verschil merken. Maar let wel even op de ingrediënten die deze crèmes eventueel kunnen bevatten. Als er namelijk alcohol of parfum in je crème zit, dan droogt je huid nog meer uit.

Lees ook:
Last van een droge huid? Huidolie is de oplossing!

Goede luchtvochtigheid

Ook is het voor je huid heel belangrijk dat er voldoende vochtige lucht in een ruimte is. Buitenshuis kunnen we hier natuurlijk niet zoveel aan doen, maar daarom is het extra belangrijk dat dit binnen wel het geval is. Want zodra de winter aanbreekt wordt de verwarming meteen een aantal graden omhoog gedraaid. Maar dit heeft helaas ook veel invloed op je huid.

Het is daarom zeker een goede oplossing om planten in huis te halen. Dit geeft niet alleen een gezellige sfeer, maar ze zijn ook ontzettend goed voor de hydratering van je hui, want ze creëren een vochtige omgeving. Je moet ze alleen dan niet vergeten water te geven ;-).

Beeld: Pinterest