Films & Series

WOW! Volgens Netflix-kijkers is dít de droevigste film ooit

droevige-film-netflix

Houd jij wel van échte tranentrekkers en heb je wel zin in een emotionele filmavond? Dan hebben wij de perfecte film voor jou gevonden! Dít is de meest droevige film op Netflix ooit.

Meest droevige film

Moet jij bij de meeste romantische drama’s al een traantje wegpinken? Zet dan de zakdoekjes maar klaar, want dit is pas écht een tranentrekker. Let maar op, jouw ‘stoere’ vader gaat het met deze film ook zeker niet droog houden. We kunnen het maar over één hebben, en dat is Hachi: A Dog’s Tale. Agh, dat wordt de hele avond snotteren op de bank! De film is niet super emotioneel, maar krijgt ook nog een hoge publieksscore van 84% op Rotten Tomatoes. Ondanks de tissues, geeft iedereen hem dus wel een hoog cijfer. Des te meer reden om de meest droevige film op Netflix snel te gaan kijken!

Hachi: A Dog’s Tale

Heb jij deze klassieker nog niet gezien? Dan wordt het tijd om al je vriendinnen bij een te roepen voor een heerlijke emo movie-night. De dramafilm volgt het verhaal van universiteitsprofessor Parker. Hij komt op een dag een schattige puppy tegen op het perron en kiest ervoor om voor de Akita pup te gaan zorgen. Hij neemt de hond mee naar huis en noemt hem Hachi. Elke dag wacht de trouwe rakker zijn baasje op bij het station, wachtend tot hij thuis komt vanuit z’n werk. Totdat er een dag is dat Parker niet meer terugkeert naar het station. De emotionele tragedie is waargebeurd en wordt verteld door de fictieve kleinzoon van Parker, die voor een schoolopdracht over ‘zijn held’ moet spreken.

Lees ook:
Déze nieuwe Netflix-serie is volgens critici de ‘beste van het jaar’

Remake

Hachi: A Dog’s Tale komt uit 2009, maar is een Amerikaanse remake van de originele Japanse film Hachikō Monogatari uit 1987. De meest droevige film op Netflix zorgt dus al voor decennialang voor rollende tranen over de wangen. Elke generatie heeft wel iets goeds te zeggen over de film en de recensies op Netflix liegen er niet om.

“Als iemand goed wil huilen, kijk dan naar Hachi: A Dog’s Tale op Netflix. Ik huilde zo hard dat ik bijna overgaf. 11/10.” En iemand anders gaf de film ook vijf sterren en schreef “De beste hondenfilm ooit gemaakt. Ik kon mijn tranen niet bedwingen. Hachi is niet zomaar een hondenfilm. Het is een emotionele reis gebaseerd op een waargebeurde gebeurtenis in Japan. Loyaliteit bij honden is met niets en niemand te vergelijken. Een film die je echt gezien moet hebben.”

Als dit je nog niet heeft overtuigd, bekijk dan hieronder de trailer van Hachi: A Dog’s Tale.

Watch on YouTube

Beeld: hachi

Must reads 👀