Lifestyle

Saaay what: drinken uit rietjes veroorzaakt rimpels

drinken-rietjes-veroorzaakt-rimpels

Een ijskoffietje hier en een cocktailtje daar. Allemaal drankjes waar je waarschijnlijk een rietje voor gebruikt. Klinkt onschuldig toch? Denk daar nog maar eens over na. Het schijnt namelijk dat rietjes rimpels kunnen veroorzaken. Uhm, what?!

Rimpels

Tegenwoordig heeft iedereen een obsessie met ‘looking young’. We willen zo lang mogelijk ons jeugdige huidje bewaren en alles er tegen doen om enige vorm van veroudering te zien. Wij begrijpen al te goed dat je met zorg voor je gezicht en huid wil omgaan. Alleen onthoudt wel dat ‘ouder worden’ bij het leven hoort. Het is natuurlijk en rimpels geven alleen maar aan hoeveel je hebt gelachen en geleefd. Hoewel wij dit zien als iets moois, zijn wij ook niet vies van een goede skincare routine en een trucje om er langer op ons best uit te zien. Zo kwamen wij bijvoorbeeld het bizarre nieuws tegen dat drinken met rietjes ervoor kan zorgen dat je sneller rimpels krijgt. Hier waren wij best wel van geschrokken, had jij dit verwacht?

Drinken met rietjes

Hoe ongelofelijk het ook klinkt, het is écht waar. Dermatoloog Michelle Henry vertelt dat je door regelmatig met rietjes te drinken, je zeker eerder of meer rimpels kunt krijgen. “De spierstructuur die aan de huid trekt, is in feite wat de rimpels veroorzaakt”, legt de expert uit. “De herhaalde beweging zal slijtage aan de huid veroorzaken.” Pff, dat is niet leuk om te horen. Dan zullen we toch maar onze ijskoffies en matcha’s uit een glas of beker moeten drinken.

Het is geen fijn nieuws, maar het is ook niks om je hele erge zorgen om te maken. Het duurt namelijk heel wat jaren voordat je hier de gevolgen van gaat zien. “Als je sinds je tienerjaren dagelijks met een rietje drinkt, dan zullen deze lijntjes pas zichtbaar worden rond de eind-30 a 40 jaar oud”, vertelt Serena Mraz, ook gecertificeerd dermatoloog. Dit verzacht de pijn een beetje, maar een leuk vooruitzicht is het niet! Gelukkig hebben we nog een geheim wapen achter de hand om dit te voorkomen! 😉

Anti-rimpel rietje

De reden dat dit onderzoek bij ons op de radar kwam, is het onderstaande filmpje van TikTokker Rachel. Zij deelde met haar volgers dat ze een bizarre aankoop had gedaan op Amazon. Namelijk een zogenaamd ‘anti-rimpel rietje’. Dit riep veel vragen bij ons op, maar als we de experts mogen geloven heeft dit daadwerkelijk een positief effect op rimpels rondom je mond.

Dermatoloog Henry legt uit dat dit rietje het proces vertraagt van het krijgen van meer rimpels rond de mond. Alleen gaat dit het niet volledig tegenhouden. De grootste reden van rimpels in het gezicht is niet door te drinken uit rietjes, maar heeft te maken met zonlicht, ouderdom en je genen.

Wil je alsnog graag alles proberen om rimpels tegen te gaan? Dan kan je dit rietje voor $15,= scoren bij Amazon, dagelijks spf smeren, niet roken en een herhalende skincare routine toepassen.

View post on TikTok

Beeld: instagram @daisybirchall