Beauty

Met déze 3 tips heb je binnen no-time weer lekker fris haar

tips voor fris haar

Heeft je haar een vreemde geur en helpt zelfs een goede douchebeurt met veel shampoo niet? Dan hebben wij een aantal tips waardoor je haar binnen no-time weer fris ruikt. You're welcome! ;-)

Je haar fris laten ruiken

Als ons haar niet fris ruikt, dan springen we natuurlijk gelijk onder de douche en wassen we ons haar vaak met geparfumeerde shampoo. Maar helaas heeft dat niet zoveel zin. Het is beter om gebruik te maken van rozenwater. Dat is namelijk echt een wondermiddel voor vieze geurtjes in je haar. Deze is te koop bij de drogist, maar kan je ook gewoon zelf maken. Ben je geen fan van rozenwater? Dan hebben wij nog 3 andere tips voor je waarmee je haar binnen no-time weer fris ruikt.

1. Droogshampoo

De eerste optie is misschien iets voor de hand liggend, maar droogshampoo is een hele goede optie om je haar er sneller fris uit te laten zien. De meeste mensen gebruiken het spul tegen vettig haar, maar je kan het ook gebruiken om nare geurtjes te verhelpen. Er zitten namelijk bestanddelen in die ervoor zorgen dat je haar fris gaat ruiken. Het is wel belangrijk dat je niet te veel gebruikt, want droogshampoo het kan je haar ook extreem uitdrogen. En dat wil je natuurlijk niet!

2. Citroen

Het is inmiddels wel bekend dat het gebruik van citroen veel voordelen heeft, zo ook voor je haar. Het kan je haar namelijk zelfs lichter maken in de zomer door de zon. Maar ook kan het helpen om je haar weer frisser te laten ruiken. Met een beetje water een vleugje munt kan je een heerlijk fris geurtje maken om vervolgens in je haar te spuiten. Zo laat je je haar weer lekker fris ruiken

3. Jasmijnolie

En ook jasmijnolie mag absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Het wassen van je haar met geparfumeerde shampoo is namelijk vaak niet voldoende. Daarom kan je na het wassen ook gebruik maken van jasmijnolie. Een paar druppels op je hoofdhuid kan al zorgen voor wonderen. Na het douchen staan je haarschubben namelijk nog open, dus de olie wordt zo goed opgenomen. Zeker een aanrader, dus!

Lees ook:
Met déze 5 tips heb jij binnen no-time glanzend en voller haar

Dit kan je beter vermijden voor je haar

Natuurlijk zijn er ook dingen die je beter kunt vermijden voor je haar. Het gebruik van parfum in je lokken is namelijk een echte no-go. Het bevat ontzettend veel alcohol, wat je haar nog wel eens kan beschadigden. Ook shampoo, deodorant of bodymist kan je beter niet gebruiken tegen vervelende geurtjes in je haar. Als je deze dingen met elkaar gaat mengen, kan je haar namelijk nog minder fris gaan ruiken en dat wil je natuurlijk niet.

Beeld: Pinterest