Love

Dit drankje zorgt ervoor dat koppels vaak ruzie krijgen

drankje ruzie

In elke relatie is het hartstikke normaal om ruzie te maken. Dit kan gaan over de kleinste dingen, maar tegenwoordig zorgt zelfs een drankje voor ruzie in een relatie. En dit drankje zorgt voor de meeste ruzies.

Ruzie met partner

Elk koppel heeft wel eens ruzie en dit kan gaan over grote of kleine dingen. Maar wist je dat je door een bepaald drankje ook ruzie kan krijgen met je partner? We hebben het dan niet over frisdrank, koffie of thee, maar over melk. Je kan het je misschien niet voorstellen, maar volgens een onderzoek van het plantaardige drankenmerk Oatly is het soort melk dat in huis wordt gehaald vaak een gevoelig puntje voor koppels.

Onderzoek over melk

Uit het onderzoek bleek dat een kwart van de deelnemers niet het soort melk dat ze drinken veranderen voor hun partner. Vooral getrouwde stellen waren niet bereid om het soort melk wat ze drinken te veranderen. Zij waren 10% minder bereid om een compromis te sluiten. Volgens Oatly ligt het echter niet zozeer aan de smaak, maar vooral aan de gewoonte. Mensen vinden het namelijk moeilijk om zomaar te veranderen van iets wat ze kennen. Daarnaast heeft 37% van de mensen het geprobeerd, maar 70% faalde daarin.

Lees ook: 
Deze alledaagse activiteit zal jullie relatie versterken

Psycholoog en relatie-expert Paul Brunson bevestigt het onderzoek. “Als het niet lukt om compromissen te sluiten, kan je relatie onder druk komen te staan. En het is niet uitzonderlijk dat dit voorkomt bij iets als de keuze van melk”, aldus de expert. “Melk, of die nu plantaardig is of niet, kan een grote rol spelen in iemands leven omdat je de gewoontes al meeneemt vanuit je kindertijd. Dus dat plots veranderen, is een grote stap.” Kies dus voor jou en je partner lekker je eigen drankje uit, zodat je ruzie kan voorkomen.

Beeld: Pinterest