Lifestyle

Wil je weten! Dít drankje bezorgt je de grootste kater

drankje-kater

Leuke feestjes zijn soms het toppunt van je weekend, maar de vreselijke kater de volgende dag is minder leuk. Wakker worden met knallende koppijn en als je pech hebt breng je de rest van je dag hangend boven de pot door. Wij hebben uitgezocht welk drankje zorgt voor de ergste kater, en het antwoord zal je nog verbazen!

Grootste kater

Niemand zit te wachten op een kater na een avondje stappen. Je hebt hoofdpijn en bent zo misselijk dat het al bijna te laat is om naar het toilet te rennen. De ergste kater krijg je natuurlijk van drank met een hoog alcoholpercentage. 22 procent van de mensen die meededen aan een onderzoek, gaven aan een heftige kater te krijgen van tequila. Maar toch is er een ander drankje die er vandoor gaat met de kroon.

Lees ook:
Deze TikTok-hack is blijkbaar de enige oplossing tegen een kater

Limoncello

We hebben het namelijk over limoncello, het felgele Italiaanse drankje dat gemaakt wordt van citroenen. Misschien heb je een heerlijke pasta gegeten bij de Italiaan en komt de ober voorbij met shotjes limoncello. Deze giet je achterover, maar misschien kun je dit voortaan maar beter niet doen. De volgende dag word je wakker met knallende koppijn. Het drankje hoort ijs- en ijskoud gedronken te worden en heeft een hoog alcoholpercentage van wel 30 procent!

Nu denk je waarschijnlijk: er zijn genoeg drankjes met dit alcoholpercentage. Dat is waar, maar normaal smaken die naar azijn hierdoor. Limoncello daarentegen, kun je zowat drinken als limonade. Je houdt het daarom niet snel bij maar één glaasje. Daarom is Limoncello het drankje waar jij de ergste kater van krijgt. Oei!

Beeld: Pinterest