Lifestyle

Drankje doen met vriendinnen? Zo vind je het beste terras in jouw stad

tips-favoriete-terras

Het is misschien nog niet super zonnig, maar tegen een middag op het terras zullen we nooit 'nee' zeggen. Maar het kan soms best lastig zijn om het juiste terras te vinden, aangezien er tegenwoordig op iedere hoek van de straat een terras te vinden is. Maar wij delen nu vijf handige tips zodat je deze zomer optimaal kunt genieten op jouw (nieuwe) favoriete terras.

1. Zon op je bakkes

Op de gloednieuwe website van Zon op je bakkes kun je gemakkelijk checken of jouw favoriete terrasje op dit moment in de zon staat. We willen natuurlijk wel kunnen genieten van het zonnetje als we op het terras zitten. En er is nog meer goed nieuws, want er is nu ook een app! Zo wordt zoeken naar een zonovergoten terras nog makkelijker. Kan je jouw favoriete terras op de app niet vinden? Geen probleem! Je kan deze gemakkelijk toevoegen aan de map.

View post on Instagram
 

2. Check je apps

Maar Zon op je bakkes is niet de enige app die je nodig hebt om het beste terras bij jou in de buurt te vinden. Zo heb je de app Google Lens die je helpt met de perfecte ervaring op het terras. Als jij iemand ziet die heerlijk zit te eten, maar je niet durft te vragen wat ze hebben besteld, dan is deze app je beste vriend! Maak een foto en Google Lens laat precies zien wat ze hebben besteld. En ook kan je de plekken waar je bent geweest opslaan in Google Maps, zodat je gemakkelijk terug kunt vinden op de kaart en deze toffe plek ook kan delen met vrienden.

3. Verborgen parels in de stad

Het kan soms best lastig zijn om in een nieuwe stad de leukste plekjes te ontdekken. Spreek daarom eens een local aan en vraag ze naar hun favoriete terras in de buurt. Vaak zijn dat namelijk de leukste plekjes, maar ziet het er aan de buitenkant niet zo uit. En zo kom je toch nog terecht bij die verborgen pareltjes, waar je zelf misschien niet zo snel heen was gegaan.

Lees ook:
7 leuke activiteiten die jij wil doen met je vriendinnengroep

4. Social als bron van inspiratie

Ook social media is een goede hulp als het gaat om vinden van het juiste terras. Zo was TikTok vorig jaar zelfs bij jongeren als zoekmachine populairder dan Google. Als je op deze app ‘terras’ zoekt in de zoekbalk zul je meteen alle hotspots bij jou in de buurt op een rijtje hebben. Super handig, dus!

Heb je nu met deze tips jouw nieuwe favoriete terras gevonden? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt deze namelijk t/m 31 augustus nomineren voor ‘Het Lipton Terras van 2023‘. En dat is niet alleen leuk voor de horecazaken, want je kunt er zelf ook leuke prijzen mee winnen. Lipton Ice Tea geeft namelijk 50 horecacheques met een waarde van € 100 onder iedereen die een stem heeft uitgebracht. Op welk terras ga jij stemmen?

Must reads 👀