Lifestyle

Dr. Martens inlopen? Zo voorkom je die bloedblaren en helse pijn

dr.-martens

Deze kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Je hebt eindelijk het geld bij elkaar gespaard om die prachtige Dr. Martens te halen (je weet wel, die met die dikke zool) en na er een uur naar gestaard te hebben besluit je ze aan te trekken als je een dagje met je vriendinnen weg gaat. In eerste instantie is er niets aan de hand, maar na een halfuurtje lopen begint het te schuren bij je hiel. Nog een uur later kan je eigenlijk niet anders dan die helse schoenen weer uit trekken en dagen (al dan niet weken-)lang in je kast laten liggen. Zonde! Wij gaan je namelijk vertellen hoe je Dr Martens wel goed kan inlopen.

Zo kan je jouw Dr. Martens inlopen

Allereerst, congrats met je aankoop! Deze babies staan eigenlijk overal goed onder, dus je hebt absoluut geen miskoop gedaan. Al zullen die bloedblaren daar anders over denken als je ze niet op de juiste manier inloopt. Hoe je dat dan wel doet? Dat vertellen wij je met alle liefde.

Koop ze een beetje te groot

Een maatje groter is bij Dr Martens absoluut een beter idee dan een iets te kleine maat. Ook al lopen ze een beetje uit, als je écht te kleine Dr Martens hebt, wordt het een vrij moeilijk verhaal.

Draag dikke sokken én goede zooltjes

Door dikke sokken te dragen verminder je de wrijving, en dus krijg je minder snel blaren. Daarnaast is de zool van Dr Martens niet al te fijn (lees: mega stug) in het begin, dus een paar comfortabele zachte zooltjes zijn echt wel handig.

Preventieve blarenpleisters

Wacht jij altijd totdat je al een blaar hebt met het plakken van blarenpleisters? Dat is bij Dr Martens dus niet handig. Die blarenpleisters plak je namelijk al op voordat je je schatjes aantrekt, zodat de laarzen minder tegen je enkelhuid aan schuren.

Korte afstanden lopen

Dit is een inkoppertje, maar wij snappen maar al te goed dat als je eindelijk die Dr Martens in je handen hebt, ze ook de hele dag aan wil doen. Bad idea! Een hele dag shoppen of wandelen op je Dr Martens is misschien wel het slechtste idee ooit, dus begin met een wandeling naar de supermarkt.

Lees ook
Déze schoenen vinden mannen aantrekkelijk – en deze juist niet

Doe je veters strak

Voelt misschien alsof je strak ingesnoerd zit (dat is namelijk ook zo), maar dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat je voet op zijn plaats blijft in je Dr Martens. Anders krijg je namelijk wrijving en, je raadt het al, blaren.

Laat ze uitrekken bij de schoenmaker

Ja ja! Dit is de gulden tip. De schoenmaker kan Dr Martens namelijk flink oprekken. Zo zorg jij ervoor dat je Dr Martens vanaf het begin al een heel stuk fijner lopen. Dat betekent echter absoluut niet dat je alle bovenstaande tips aan je laars kunt lappen (ha-ha).

Beeld: pinterest