Films & Series

Dit is waarom iedereen het over de nieuwe Netflix documentaire ‘The Girlfriend Who Didn’t Exist’ heeft

Nicoline
the-girlfriend-who-didnt-exist

Onlangs is er een nieuwe documentaire verschenen op Netflix, namelijk Untold: The Girlfriend Who Didn’t Exist. In de documentaire vertelt Manti Te’o zijn bizarre verhaal over gecatfisht worden op het internet. Hij maakte dit mee en we verklappen alvast, Manti’s verhaal is BIZAR!

Dit is waarom je de Netflix documentaire Untold: The Girlfriend Who Didn’t Exist gezien moet hebben!

Van sommige verhalen kan je bijna niet geloven dat het echt gebeurd is!

Untold

The Girlfriend Who Didn’t Exist is onderdeel van de Untold reeks die bestaat uit verschillende sportdocumentaires. De Untold reeks is te zien op Netflix en bestaat tot nu toe uit twee delen. De verschillende documentaires en afleveringen behandelen elk een uniek en minder bekend sportverhaal. Deel 1 behandelde bijvoorbeeld de sporten basketbal, tennis, hockey. In het tweede deel van de Untold serie wordt het bizarre verhaal van football speler Manti Te’o behandeld.

Lastige periode

In de zesde documentaire van de Untold reeks zoomen de makers Tony Vainuku en Ryan Duffy in op het verhaal van football speler Manti Te’o. Op het moment van de gebeurtenissen zit Manti in zijn senior year en speelt hij American Football op het állerhoogste niveau. Het overlijden van zijn oma en zijn vriendin in 2012 zorgen ervoor dat hij door een lastige periode gaat. De lastige periode verandert in een periode vol verwarring omdat Manti een bizarre ontdekking heeft gedaan: zijn vriendin heeft nooit bestaan. Huh?!

Fictioneel karakter

Lennay Kekua, de vriendin van Manti, blijkt een fictioneel karakter te zijn, verzonnen door Naya Tuiasosopo. Haar kant van het verhaal wordt ook belicht in de documentaire. De toekomst van Manti Te’o was veelbelovend door zijn sportcarrière. Deze bizarre gebeurtenis in zijn leven heeft echter alles op het spel gezet.

Lees ook: 
Ook zin in kerst? Dit is wanneer de eerste kerstfilm op Netflix verschijnt

Naya Tuiasosopo

Naya krijgt in de documentaire de mogelijkheid om ook haar kant van het verhaal te vertellen en we zeggen je alvast, ze ging heel ver om het fictieve personage Lennay tot leven te laten komen. Mensen die deze documentaire al hebben gezien kunnen he niet geloven. Ben je ook benieuwd naar dit bizarre verhaal van Manti, kijk de documentaire op Netflix.

Beeld: Netflix