Fashion

DIY-tip: zo tover je jouw blazer om tot echte show-stopper

diy-blazer-idee

Eigenlijk zijn er weinig outfits waar een blazer niet bij past. Of je nu voor een casual look gaat met een jeans en sneakers of all out met een rokje en heels: een blazer maakt jouw outfit compleet. Nu moeten wij eerlijk toegeven dat er dan ook best wel een paar blazers bij ons in de kast hangen die we lang niet meer allemaal dragen. Herken je dit ook? Dan is de volgende DIY-tip zeker iets voor jou.

Blazer trend

Ben jij ook al bezig om jouw kledingkast herfst-proof te maken? Het is misschien nog niet heel duidelijk te merken aan het weer, maar de herfst is toch echt allang begonnen! Dit seizoen brengt veel veranderingen met zich mee, de bladeren kleuren van groen naar rood, de dagen worden korter en de nachten worden langer. Maar het allerbelangrijkst: het is weer tijd om laagjes te gaan dragen. Hét item dat daarom niet mag ontbreken in jouw kledingkast is natuurlijk de blazer. Over een shirt of trui voor naar school en werk, of over een mooi topje voor een date night? Dit item past overal bij. Enne, goed nieuws want ook dit jaar is de blazer helemaal trendy. Vooral de oversized blazer maakt een echte comeback.

DIY-tip

Dat de blazer een tijdloos fashion item is weten we inmiddels, maar soms mis je nét een beetje de wow-factor bij die ene blazer die al een tijdje in de kast hangt. In plaats van ‘m ergens achter in de kast te verstoppen tot volgend jaar of misschien zelfs helemaal weg te doen, hebben wij een ander goed idee voor jou. Wij vertellen hoe je jouw basic blazer omtovert tot een show-stopper.

Wat heb je nodig?

Natuurlijk kan je het zo gek maken als je zelf wil en all out gaan met bijvoorbeeld gekleurde kralen, glitters en franjes. Maar voor dit voorbeeld houden wij het heel simpel en classy. Misschien heb je de Stella McCartney pearl-embedded blazer wel eens gezien op social media. Wij zijn dan wel fan van deze blazer, maar onze portemonnee iets minder. Daarom is dit de perfecte oplossing om zelf deze look te creëren. Een echte WIN-WIN situatie dus.

Voor deze makkelijke DIY heb je eigenlijk maar drie dingetjes nodig:

  • Een oude of saaie blazer die toe is aan een nieuwe look
  • Pareltjes
  • Spelden

Wat moet je doen?

Nu je alle items hebt verzamelt is het aan jou! Rijg de kralen aan een speld en steek de spelden waar je maar wil in de blazer. Zo kan je zelfs de mouwen of lengte van de blazer inkorten op een stylish way. Heb je nog een hulpmiddeltje nodig dan laat deze TikTok-video precies zien hoe het moet:

View post on TikTok

Beeld: Emily in paris