Lifestyle

Het kijken van Disneyfilms blijkt goed te zijn voor je gezondheid

Disneyfilms

Ook wij zijn op zijn tijd allemaal wel in voor een Disneyfilms marathon! Wij werden laatst op de hoogte gebracht van het feit dat dat dus ook nog eens heel goed is voor je mentale gezondheid! Gebruik dat de volgende keer maar als argument als iemand jouw Disneyfilms marathon probeert af te kraken.

Disneyfilms zijn goed voor je gezondheid

De Amerikaanse professor Kelly Tenzek bestudeerde 57 Disneyfilms (over droombanen gesproken!). Uit dat onderzoek bleek dus dat Disneyfilms niet alleen leuk, maar ook goed voor je mentale gezondheid zijn. Dit weekend is het dus weer hoog tijd voor een Disneyfilms marathon! Beste argument ooit.

Makkelijker relativeren

Disneyfilms werken als een soort therapie. Ze kunnen je helpen om het één en ander beter te verwerken. Disney maakt zware onderwerpen als de dood, angst en eenzaamheid namelijk bespreekbaar. In de 57 onderzochte Disneyfilms gingen maar liefst 71 personages dood (bruut zeg). Denk dan bijvoorbeeld aan Frozen, the Lion King en Bambi. Iedereen heeft zichzelf er wel eens op betrapt een traantje te laten bij minimaal één van deze films. Een voordeel: we kunnen daardoor dus makkelijker over dit soort onderwerpen praten.

Lees ook:
Wil je zien! Nieuwe Nederlandse thriller verschijnt 1 november op Netflix

Happily ever after

Je voelt je nagenoeg altijd gelukkiger na het kijken van een Disneyfilm. De onderwerpen zijn leuk, er zit humor in en jouw dromen komen in de films uit. Hoe moeilijk sommige personages uit de Disneyfilms het ook hebben. Ze vinden altijd een manier om hun problemen op te lossen. Dat motiveert ons ook om altijd naar oplossingen voor onze problemen te zoeken. Elke film brengt een belangrijke levensles met zich mee én eindigt met een happy ending. Wat willen we nog meer?

Beeld: pinterest

Must reads 👀