Films & Series

Movie time! Disney deelt allereerste beelden van nieuwe The Little Mermaid

the-little-mermaid

Het is al even bekend, maar nu is het dan eindelijk zo ver. Disney heeft de allereerste beelden van de gloednieuwe live-action film van The Little Mermaid gedeeld. In de teaser trailer is de nieuwe Ariël ook voor het eerst te zien. 

Eerste beelden van The Little Mermaid zijn nu te zien

Disney-lovers zet de popcorn maar vast klaar!

Teaser trailer

Disney heeft de afgelopen jaren een aantal oude-klassiekers in een nieuw jasje gestopt. Denk hierbij aan Aladdin en The Lion King bijvoorbeeld. En nu komt er dus een verfilming van The Little Mermaid, een live-action film met echte acteurs. De eerste teaser trailer is uit en de fans zijn dol enthousiast!

Watch on YouTube

Zangeres Halle Bailey

De prachtige zeemeermin Ariël, die de onderwaterwereld wil inruilen voor het vaste land, wordt gespeeld door 22-jarige Halle Bailey. Halle is bekend geworden als actrice door haar rol in de Amerikaanse serie Grown-ish. De jonge actrice is vooral bekend als zangeres. Zij vormt met haar oudere zus het duo Chloe X Halle. In 2020 werden ze zelfs genomineerd voor een Grammy met het liedje “Do It”. Op jonge leeftijd werden zij als duo gescout, door niemand minder dan Beyoncé. Wow!Dat ze goed kan zingen is wel nodig voor deze rol, alle klassiekers komen voorbij. En Disney heeft er zelfs nog vier gloednieuwe nummers aan toegevoegd!

Lees ook
Zin om naar de bios te gaan? Deze films wil je zeker zien deze maand

Nieuwe Ariël

De rol van de kleine zeemeermin is een vernieuwing voor Disney. Ariël wordt gespeeld door een zwarte actrice. Toen dit nieuws naar buiten kwam in 2019 ging er een hashtag #NotMyAriel rond. Halle had het hier eerst heel moeilijk mee, maar besefte hierdoor dat dit precies is wat zwarte jonge meiden nodig hebben. Een rolmodel om tegenop te kijken.

Naast de rol van Ariël, hebben we ook kunnen zien dat Jonah Hauer-King de rol van Prins Eric op zich neemt en Javier Bardem de koning Triton speelt. De rol van creepy zeeheks Ursula wordt door Melissa McCarthy uitgevoerd. We moeten wel nog eventjes wachten om hen te zien spelen op het grote witte doek, in mei 2023 komt de film in de bioscoop!

Beeld: the little mermaid

Must reads 👀