Fashion

Trend-alert! Disco chique is dé trend van het moment

disco-chique-trend

Pailetten, kristallen, metallics en glitters, niets is te gek voor deze disco chique trend. Vaak zien we glitz en glam als iets voor de feestdagen, maar waarom zou je ook niet overdag in een show-stop-outfit naar buiten gaan? Precies, daarom introduceren we de disco chique trend.

Herkomst

Deze disco chique trend hebben we voornamelijk te danken aan de heropleving van de stijl uit de jaren 70. In deze tijd begon de disco trend voor overdag al vorm te krijgen en droegen stijliconen feestelijke daytime disco fits. Tijdens Fashion Week zagen we hoe modemeisjes hun liefde voor de jaren 70 combineerden met een hernieuwde waardering voor glitter en glamour. Het resultaat? Een oogverblindende outfit die volgens hen ook geschikt is voor de doordeweekse dagen.

Maximalistische mode

Afgelopen jaar hebben we kunnen zien dat maximalistische mode een échte comeback maakt. Je vraagt je misschien af waar dit ineens vandaan komt, maar de verklaring is best logisch! In de periode dat we verplicht binnen moesten zitten droegen we voornamelijk comfortabele en minimalistische kleding. Nu mogen we weer naar buiten en zijn we extra enthousiast om ons mooi aan te kleden. We zijn dankbaar voor de kleine alledaagse bezigheden die we lange tijd hebben moeten missen. Om dit te vieren maken we van elke dag een feestje en hoe kan dat beter dan met een disco chique outfit?

Lees ook:
Trend-alert! Dit zijn grootste modetrends voor 2023

Outfits

Laatste tijd zien we steeds meer influencers in disco-achtige outfits voor de dag komen. Ook de Fashion Weeks bewijzen dat glitters, gekleurde metallics en glitterende pailletten niet meer uit de modewereld weg te denken zijn. Om je te helpen met je eigen disco chique outfit hebben we de beste looks voor je uitgezocht.

Een tip van ons: voor balans in je look kun je metallics en glitters mixen met rustige kleuren zoals wit of zwart. Lichte kleuren doen het ook goed bij glitz en glam. Nog een voordeel is dat je deze disco items ook nog kunt gebruiken voor de naderende feestdagen. Wat een feestje!

Beeld: pinterest

Must reads 👀