Travel

Pak je koffers: rechtstreeks van Amsterdam naar Kopenhagen

directe-verbinding-amsterdam-kopenhagen

De treinrit van Amsterdam naar Kopenhagen is op dit moment zo'n 10,5 uur durende reis. Daarbij moet je drie keer overstappen voordat je de Deense grond onder je voeten voelt. Enne, let's be honest, wie houdt er van overstappen met handenvol bagage? De Deense Spoorwegen komen met een oplossing: een directe verbinding én een kortere reistijd!

Directe verbinding Amsterdam – Kopenhagen

De Deense Spoorwegen (DBS) zijn van plan een directe verbinding aan te leggen tussen Amsterdam en Kopenhagen zo hebben ze laten weten. Op dit moment ben je ongeveer 10,5 uur onderweg en moet je minimaal twee keer overstappen naar een andere trein. Maar daar gaat verandering in komen! Treinreiziger.nl meldt namelijk dat wij vanaf december 2025 rechtstreeks naar Kopenhagen kunnen reizen. En dat scheelt ook nog eens een uur reistijd, want met het nieuwe traject ben je binnen 9,5 uur op bestemming. Dat klinkt misschien niet als een wereld van verschil, maar met de nieuwe situatie kunnen we nu wel non-stop onze favoriete Netflix-series bingen, zonder bang te hoeven zijn om ons station te missen.

Huidige treinroutes

Ben je enthousiast geworden om die citytrip te gaan maken en kan je eigenlijk niet wachten tot de directe trein er is?  Hieronder vindt je de huidige beste routes om van Amsterdam naar Kopenhagen af te reizen.

  • Amsterdam – Rheine – Hamburg – Kopenhagen
  • Amsterdam – Osnabrück – Frederica ST – Hamburg – Kopenhagen

Maar als je toch liever een makkelijkere en snellere reiservaring wil zal je net zoals wij moeten wachten tot december 2025! Tot die tijd hebben we hier alvast wat inspiratie video’s voor je verzamelt om de trip tot in detail uit te werken.

View post on TikTok

View post on TikTok

Dus, of je Kopenhagen nu gaat bezoeken in 2025 of misschien al binnenkort, wees gerust want er is genoeg te ontdekken in de stad, dat het de urenlange treinreis helemaal waard is. Spændende!