Travel

Deze kleding moet je nooit dragen naar het vliegveld

dingen-nooit-dragen-vliegveld

De zomer is begonnen en dat betekent dat er een hele hoop mensen met het vliegtuig op reis gaan. Voordat we met onze luie kont op het strand kunnen zitten, moeten we eerst in de rij staan bij de security. Met de volgende tips ben je er zó doorheen en zit je voor je het weet aan je eerste cocktail. Cheers!

1. Cargobroeken

Om de security zo snel mogelijk door te komen, is het handig om te onthouden om de volgende dingen nooit te dragen als je naar het vliegveld gaat. Als eerste hebben we de cargobroek. Het klinkt misschien een beetje gek, want ze zijn super comfortabel en nog stijlvol ook. Toch is het handiger om deze in je koffer te doen in plaats van te dragen. De broek heeft namelijk heel wat zakken en het douane personeel zal je zeker vragen om deze allemaal te legen.

Dit geldt natuurlijk voor alle kledingstukken met veel zakken. Laat je vest of jasje ook maar thuis, die heb je in het zonnige Griekenland toch niet nodig 😉

2. Hoge laarzen

Nog een tip die we je willen meegeven, trek geen hoge laarzen aan. Ondanks we zelf ook snel de zwaarste schoenen aantrekken om gewicht te besparen in onze koffer, is dit niet het slimste plan om snel de douane door te komen. Hoge laarzen, zware docs of schoenen met dikke zolen moet je namelijk altijd uitrekken voordat je het poortje doorgaat. Tegenwoordig hoef je instappertjes, lichte sneakers of loafers niet eens meer uit te doen en kan je zo doorlopen. Handig!

Lees ook:
Alleen handbagage mee op vakantie? Met deze tips wordt inpakken een eitje

3. Wijde kleding

Een wijde broek en een groot oversized T-shirt is dé go-to look voor naar het vliegveld. Het is comfortabel en het zweet breekt je niet direct uit wanneer je op je bestemming het vliegtuig uitstapt. Tóch is het niet de allerbeste outfit om aan te doen. Een beetje te groot moet kunnen, maar té wijde kleding is wel een van de dingen die je nooit moet dragen naar het vliegveld. Je wordt 100% na de poortjes nog even gefouilleerd. Je kan natuurlijk van alles verstoppen in die hippe parachute pants.

In het hoogseizoen kan je maar beter een strakke fit aandoen, zo ben je binnen no-time de rij door en hoef je niet drie uur van tevoren al op Schiphol aanwezig te zijn.

Beeld: instagram @elliethumann