Love

8 dingen die je niet moet doen als je een relatie wil

dingen-niet-doen-relatie

Voor iedereen die al jaren single is en heel graag de ware wil vinden: Girlscene to the rescue! We geven dit keer geen tips over hoe jij het beste je crush veroverd, maar we vertellen je graag een aantal dingen waar je direct mee moet stoppen als jij een relatie wil. 'Hard to get' spelen is zó 2016.

1. Blijven hangen in het verleden

We beginnen direct met het allerbelangrijkste wat je niet moet doen als je een relatie wil. Blijven hangen in het verleden is voor niemand goed. Niet voor jouzelf, maar ook niet voor je toekomstige partner. Ben je aan het daten en gaat het alleen maar over hoeveel pijn je hebt van je ex? Mhh, niet heel handig! Probeer het los te laten en geef de volgende persoon een frisse kans.

2. ‘Hard to get’ spelen

Vrouwen krijgen vaak het advies om hard to get te spelen, omdat ze anders te hopeloos overkomen. Wat een onzin! Communicatie is van belang om een goede relatie te kunnen beginnen. Laat de ander eerlijk weten wat er allemaal in jou omgaat en praat juist over je gevoelens. Dit gaat je een stuk meer helpen, dan je datingleven zien als een spelletje.

3. Te snel, te serieus

Waar het goed is om eerlijk te zijn over je feelings, moet je niet te hard van stapel lopen. Het is goed om over je doelen en toekomstplannen te praten, maar laat de namen van jullie niet-bestaande kids nog even achterwege. Houd je droombruiloft nog even voor je, je wil de ander natuurlijk niet afschrikken. Ha!

Lees ook:
Dit zijn de redenen waarom de knapste meiden juist vaak single zijn

4. Vaak van partner wisselen

Tegenwoordig lijkt het bijna een sport om zoveel mogelijk mensen te daten. Dit is precies iets wat je niet moet doen als je een serieuze relatie wil krijgen. Er zijn heel veel vissen in de zee en je schiet er niks mee op, om met hen allemaal te gaan zwemmen. 😉 Sta even stil bij de persoon met wie je nu aan het praten bent. Kijk het rustig aan en misschien na de derde date springt de vonk wel over! Liefde op het eerste gezicht komt minder vaak voor dan je denkt.

5. Te veel focus op één persoon

We know, net vertelde we je nog om minder vaak te wisselen van datepartner, en nu willen we dat je verder kijkt dan maar één persoon. Probeer een balans hiertussen te vinden. Behoed jezelf erop dat je niet te veel gefocust blijft op één iemand en je andere connecties laat vallen, terwijl die misschien ook wel iets heel leuks hebben te bieden. Wat rondkijken hier en daar is helemaal niet erg, maar wees wel eerlijk tegenover je dates.

6. Denken dat iemand je ‘compleet’ maakt

Bij Girlscene vinden wij dat er niemand is die jou ‘compleet’ kan maken, behalve jijzelf! Het belangrijkste is om eerst van jezelf te houden en dan pas op zoek te gaan naar iemand die bij jou past. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk, als je dit aan iemand anders toelaat, dan kan je alleen maar heel erg gekwetst worden. Zoals de enige echte Harry Styles zei “Take care of you first, fill your own cup & let them fall in love with the overflow.” En wij luisteren maar al te graag naar het advies van deze zanger 😉

Lees ook:
Onderzoek: hoe langer je single bent, hoe leuker je volgende relatie

7. Te veel haast

Relax, het perfecte liefdesleven heeft geen haast. Daten is leuk en we willen zeker niet zeggen dat je niet op zoek mag gaan, maar forceer je romantische tijdlijn niet. Als het er op dit moment niet inzit, laat het even los. Een serieuze relatie heeft tijd nodig en geduld. Ga geen overhaaste beslissingen maken en laat het allemaal op je af komen. You got this!

8. Hoge verwachtingen

Als laatste willen we meegeven dat de perfecte partner niet bestaat. Waarschijnlijk heb je iets van een type en ga je graag op date met mensen die in dit plaatje passen. Maar wat als zij niet aan al je eisen voldoen? Zet ze niet direct aan de kant en geef ze nog een kans. De ideale lover bestaat niet en er zullen altijd wel dingen botsen. Dit maakt de relatie later alleen maar meer interessant en spannend.

Beeld: to all the boys i've loved before

Must reads 👀