Lifestyle

Déze 12 dingen missen we absoluut niet aan de middelbare school

middelbare-school-missen

Denk je ook wel eens terug aan je middelbareschooltijd? Of zit je nog op de middelbare school? Dan herken jij déze dingen vast en zeker! Dit zijn namelijk 12 dingen die we absoluut niet missen aan de middelbare school.

1. Het populaire clubje

Het maakt niet uit wat je doet, iedereen heeft er wel mee te maken gehad. Het populaire groepje gemene meiden. Iedere school heeft wel een clubje mean girls rondlopen. Het liefst liepen we daar met een grote boog omheen zodat we geen last van ze hadden.

2. Schriftelijke overhoring

De schriftelijke overhoring, beter bekend als de SO’s. Toetsmomenten zijn nooit leuk, maar kan je je nog die onverwachte SO’s herinneren? Die waren pas erg! En ze kwamen vaak net op het moment dat jij je Engelse woordjes een keer niet had geleerd. Oei!

3. Vooraan zitten

Op de middelbare school wilde de docenten liever niet dat je een hoop lol had met je BFF tijdens de les. En als dat wel zo was, dan mocht je voor straf vooraan zitten, zodat de docent je goed in de gaten kon houden. En zou duurde zo’n lesuur ineens wel heel lang!

4. Laatste keuze

Het maakt niet uit wanneer het gebeurde, tijdens het vormen van groepjes voor een project of tijdens gym, het is nooit leuk om als laatste gekozen te worden. Gelukkig hebben we daar nu geen last meer van!

5. Huiswerk

Vaak waren we op woensdag eerder uit en dacht je een lekkere vrije middag te hebben, maar niks was minder waar! Er waren altijd wel huiswerkopdrachten die we moesten maken en zelfs met een vrije middag was er niet genoeg tijd om het allemaal op tijd af te krijgen. Dan maar weer je vriendinnetje appen of ze haar aantekeningen met je wil delen. 😉

6. Zware schooltas

Hoewel we nu ook vaak van 9 tot 5 werken, hoeven we tegenwoordig niet voor elk uur andere boeken te gebruiken. Tijdens lange schooldagen moesten we hele stapels aan schoolboeken met ons meesleuren. De tijd dat we erbij liepen als een schildpad missen we dus echt niet hoor!

7. Roddels

De middelbare school was dé plek voor roddels. We zijn er dan ook allemaal wel eens de dupe van geweest. Maar gelukkig is iedereen die roddels inmiddels wel weer vergeten. 😉

8. Heel veel pubers

Terwijl we zelf aan het puberen waren, werden we omringt door nog heel veel andere pubers. De één werd heel opstandig, de ander kreeg jeugdpuistjes en anderen hadden weer andere struggles. Een nachtmerrie eigenlijk om al deze pubers met hun eigen problemen in een gebouw te proppen.

9. Verplichte vakken

Hoewel we halverwege onze middelbare schoolcarrière een vakkenpakket mochten kiezen, kunnen we niet om die stomme verplichte vakken heen. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een tweede vreemde taal te kiezen. Alsof we ooit nog Duits of Frans zullen spreken in de toekomst, pff! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verplichte vakken in de brugklas. Allemaal dingen waar jij nooit van je leven meer iets mee gaat doen.

10. Tot diep in de nacht leren

Aangezien we veel te veel huiswerk voorgeschoteld kregen en we hier overdag niet genoeg tijd voor konden vinden door afspraakjes met vriendinnen, sport of Netflix, moest dit tot diep in de nacht nog gemaakt worden. Tja, zeker als we een boekverslag moesten inleveren. Je docent ervan overtuigen dat je dat boek écht wel gelezen had terwijl dat helemaal niet zo was, vergde veel tijd.

11. Examens

De gehele middelbare schoolperiode werk je ernaartoe, de gevreesde examens. Toch zijn we er een kei in om ons hier pas in het laatste jaar pas druk over te maken en vooral in het laatste jaar pas op voor te gaan bereiden. Stiekem hebben we er nog steeds nachtmerries over…!

12. Rapport

Pff, altijd weer die rapporten. Alsof we zwart-op-wit moesten zien hoe slecht we het dit jaar weer gedaan hadden. Tenslotte was er niks zo irritant als je ondanks je laatste goede cijfer nog niet boven de 5,5 uitkam. Grrrr!

Beeld: Netflix