Lifestyle

7 dingen die alleen mensen met een hond zullen herkennen

hond herkennen

Veel hondenbaasjes kennen hun trouwe viervoeter als geen ander. Er zijn daarom ook veel dingen die alleen hondenliefhebbers begrijpen. Déze 7 dingen zullen namelijk alleen mensen met een hond herkennen.

1. Bedelen om eten

Het eerste wat de meeste mensen wel herkennen aan hun hond, is het bedelen om eten. We verwennen onze trouwe viervoeter allemaal wel eens, voornamelijk met lekkere snoepjes en botjes. Toch hebben de meeste honden altijd zin in jouw lunch of avondeten. Met lieve puppy oogjes proberen ze je zo goed mogelijk te verleiden. Op sommige momenten als je even niet kijkt, dan pakken ze hun kans om wat te stelen van tafel. Daarom is het altijd goed opletten als je onbeheerd je lekkere maaltijd laat staan, want je kan wel eens een dief in huis hebben 😉

2. Enthousiasme

Er zijn geen andere dieren die zó enthousiast zijn als honden. In elke situatie komt je hond vrolijk naar je toe voor wat aandacht. Vooral een gezellige wandeling staan ze om te springen. Ook als je thuis komt van werk of school, dan heb je een vrolijke hond die ‘hallo’ komt zeggen. Dat geeft vooral een teken dat ze ontzettend blij met je zijn en dat ze zeker niet meer zonder je kunnen. Dogs are always there for you!

3. In bed slapen

De meeste honden vinden het heerlijk om lekker tegen hun baasje aan te kruipen. Daarom willen de meeste ook avonds in het bed kruipen. Helaas voor de pups geldt bij veel mensen de regel ‘geen honden in bed’, maar hoe kan je nu nee zeggen tegen je knuffelbeertje. Sommige honden die claimen je hele bed, waardoor je zelf nog weinig ruimte over hebt. Toch geeft het een warm en veilig gevoel als je trouwe viervoeter bij je ligt.

4. Samen spelen

Alle honden vinden het geweldig om te spelen. Het is daarom ook belangrijk dat je af en toe even een favoriet speeltje opgooit, daar worden ze namelijk heel blij van. Toch vinden ze het vaak lastig om hun speeltje af te geven, waardoor er vaak een trek spelletje van gemaakt wordt. Het kan dan altijd wel een lastig dilemma worden, want een hond geeft nooit duidelijk aan wat ze eigenlijk van je willen.

5. Veel kusjes

Je hond doet niets liever dan de hele dag door likken, dat betekent voor hun kusjes geven. Als je hond je regelmatig helemaal wil aflikken, dan betekent het dat ze van je houden. Toch raakt die tong de hele dag smerige dingen aan, dus het is eigenlijk heel onhygiënisch. Weet wel dat het kusjes geven van je hond uit een goed hart komt. He loves you!

6. Een rommeltje maken

Dat honden vaak een rommeltje maken, dat wisten de meeste waarschijnlijk wel. Ook dingen vies en kapot maken kan af en toe gebeuren. Honden kunnen nu eenmaal enorme sloddervossen zijn. Je trouwe viervoeter kan soms echt vervelende streken uithalen. Dat wordt dan maar een extra schoonmaakbeurt in de week. Honden zijn nu eenmaal vaak gewoon te schattig om lang boos op te blijven.

7. Overal hondenhaar

Het meest vervelende wat mensen met een hond wel herkennen in hun eigen huis, zijn alle hondenharen! Yuk! Ze kunnen echt overal terecht komen en dit zorgt al snel voor een wat vieze of rommelige uitstraling in de woonkamer. Het arme beestje kan er maar weinig aan doen dat hij zoveel haren verliest, maar gelukkig is er een makkelijke oplossing voor. Ga regelmatig naar de hondenkapper of ga zelf dagelijks met een borstel door de vacht heen. De hond vindt het een heerlijk gevoel om gekamd te worden én jij hoeft je geen zorgen meer te maken om alle haren. Win-winsituatie dus!