Lifestyle

5 x de leukste dingen die je in Amsterdam kan doen in december

dingen-doen-Amsterdam

Tijdens de koude wintermaanden hoeven we echt niet alleen maar binnen te zitten. Er zijn buiten namelijk ontzettend veel leuke dingen te doen. Alleen al in onze hoofdstad hebben wij vijf super leuke dingen gevonden die je deze december kunt doen!

1. Schaatsen Museumplein

Een koude winter of niet, de schaatsbaan op het Museumplein in Amsterdam is dit jaar weer dé plek voor een winterse belevenis. Vanaf 12 november tot en met 5 februari is de schaatsbaan dagelijks geopend om met vrienden en familie gezellig te schaatsen. Een populaire bestemming voor veel mensen. Daarom verstandig om tickets te boeken om er twee uurtjes plezier te hebben. Tickets voor twee uur schaatsen inclusief het huren van schaatsen kost je maar €14,50.

View post on Instagram
 

2. Festival Valhalla

Tijdens de wintermaanden is er een groot aanbod aan indoor festivals te vinden. Zo is het Indoor Festival Valhalla daar een heel goed voorbeeld van. Op 17 december komt dit festival naar RAI Amsterdam, om de kerstvakantie op een knallende manier af te trappen met verschillende shows, acrobatenacts en verschillende kermisattracties. Tijdens het festival kan je genieten van verschillende muziekstijlen zoals techno, house, urban en disco en kan je tussendoor ook nog even een rondje maken in het reuzenrad. Verschillende artiesten zorgen voor de beste hits waaronder Bizzey, Josylvio, en Vunzige Deuntjes om maar wat voorbeelden te noemen. 😉 Klinkt als een magische belevenis! Tickets kan je hier bestellen. Het festival is al voor 95% uitverkocht, dus wees er snel bij!

View post on Instagram
 

3. Light Festival Amsterdam

Mocht je al dat feesten nou niks vinden, hebben we nog een hele leuke tip voor jou! Elk jaar toveren kunstenaars Amsterdam om tot een ware lichtstad tijdens het Amsterdam Light Festival. Deze kunstwerken kan je zowel wandelend als varend beleven. Wanneer je wil wandelen kan je voor maar €7,50 tickets scoren om met je vrienden zelf de route te bewandelen. Ben je niet zo handig met navigeren? Ga dan voor een groepstour met gids. Deze tickets zijn logischerwijs iets duurder en kosten €21,50. Voor slechts €26,50 kan je tickets kopen voor de boottour, waarmee je de verlichte stad vanaf het water kan bewonderen.

View post on Instagram
 

4. Kerstmarkt

De oude vertrouwde kerstmarkt kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ook in Amsterdam zijn er verschillende kerstmarkten te vinden. De grootste is die naast de schaatsbaan op het Museumplein, oftewel het Ice Village. Deze staat bekend om de heerlijke combinatie van schaatsen en winkelen in een magisch winterlandschap. Deze kerstmarkt is van woensdag 14 december tot en met maandag 26 december te bezoeken. Toegang tot de kerstmarkt is gratis, maar neem wel je portemonnee mee hoor! In de knusse winterchalets zijn namelijk ontzettend veel hebbedingetjes, kerstaccessoires te vinden.

View post on Instagram
 

Lees ook:
In déze stad vind je de beste nieuwe cocktailbar van Nederland

5. Amsterdamse winterparadijs

De lijst sluiten we af met een evenement waar je alle winterse activiteiten die je je maar kan bedenken op één plek vindt, namelijk het Amsterdamse Winterparadijs. Zo vind je hier een grote schaatsbaan binnen én buiten, een reuzenrad, draaimolen en kan je er zelfs langlaufen. Naast deze winterse activiteiten treden er bekende Nederlandse artiesten op zoals Emma Heesters en Bilal Wahib, kan je snuffelen bij de kerstkraampjes en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Een normaal ticket voor één dag kost je maar €21,50! Zien we jullie daar?

View post on Instagram
 

Beeld: pinterest

Must reads 👀