Astrologie

Deze sterrenbeelden zijn geboren leiders én deze zijn echte volgers

sterrenbeelden leiders volgers

Astrologie en persoonlijkheid gaan hand in hand, waardoor je veel van je eigen persoonlijkheid deels kan terugkoppelen aan je sterrenbeeld. Zo ook kleinere karaktereigenschappen, zoals bijvoorbeeld leiderschap. Jouw sterrenbeeld is dus deels verantwoordelijk voor jouw rol in de samenleving: ben je een leider, of een volger? Hier lees je of jouw sterrenbeeld leidend of volgend is, en waarom!

Astrologie en persoonlijkheid

Dat het sterrenbeeld dat je hebt veel over je zegt, weten we onderhand wel. Het is niet voor niks dat we elke keer dat we een nieuwe jongen ontmoeten, even snel googelen of er romantische mogelijkheden zijn tussen onze sterrenbeelden! Maar ook in gebieden buiten de liefde om, kun je veel leren van je sterrenbeeld. Bijvoorbeeld, of iemand een geboren leider is, of juist beter functioneert in ondersteunende rollen. Al benieuwd of jij een leider of volger bent? Let’s go!

Leidende Sterrenbeelden

1. Ram

Dit enthousiaste sterrenbeeld is enorm gedreven en altijd klaar om nieuwe projecten aan te gaan en nieuwe avonturen te ontdekken. Groot fan van uitdagingen en altijd bomvol energie, de Ram is perfect voor leiderschapsrollen. Je kunt hierbij een directe leider verwachten, die het liefst meteen ter zake komt en geen tijd biedt voor onnodig geklets.

2. Leeuw

Dat Leeuwen houden van de schijnwerpers, wist iedereen onderhand wel. Je hoeft maar een keer een leeuw tegen het lijf te lopen, en je hebt meteen al door dat ze houden van stralen. Doordat ze zoveel aandacht opeisen naar zichzelf, krijgen ze automatisch veel leiderschapsrollen aangereikt. En wat kunnen ze deze rollen goed vullen! Door hun sterke charisma en zelfverzekerdheid zijn ze leiders die hun volgers ongetwijfeld inspireren en stimuleren om het beste in zich naar boven te halen.

3. Steenbok

De Steenbok heeft een serieuzere aanpak dan bijvoorbeeld de Leeuw, voornamelijk door hun behoefte aan planning en routine. Dit sterrenbeeld vormt een gedisciplineerde leider die altijd rekening houdt met de toekomst. Strategieën en plannen om hun doelen te behalen is dan ook typerend voor hun leiderschapsstijl. Indien een Steenbok jouw leider is, hoef je je geen zorgen te maken over plannen opstellen en uitvoeren!

4. Schorpioen

Dit magnetische sterrenbeeld is een koning in het begrijpen van machtsdynamiek – hierdoor kunnen zij dan ook zonder enige moeite, complexe problemen oplossen en spannende situaties navigeren. Onverschrokken is dan ook het perfecte woord om een Schorpioen-leider te beschrijven! Ze zijn totaal niet bang voor uitdagingen, en zodra een uitdaging te veel lijkt te worden, vinden ze toch altijd een oplossing. Ideaal toch?

5. Stier

Het sterrenbeeld Stier staat bekend om hun stabiliteit – zo ook hun leiderschapsstijl. Wat hun vooral zo speciaal maakt als leiders, is dat ze het vermogen hebben om iedereen gewaardeerd te laten voelen. Zo stimuleren ze hun volgers op een positieve manier! Hun stabiele aanpak in het leiderschap zorgt voor een betrouwbare sfeer in het team, waardoor ze resistent lijken tegen veranderingen.

6. Waterman

Innovatie en visie, een Waterman is een echte leider met één oog altijd op de toekomst gericht. Daardoor lopen ze altijd voor op anderen, en leiden ze hun team met innovatieve ideeën en oplossingen. Dit moedigt een echte Waterman ook aan bij zijn volgers, waardoor de creativiteit van zijn team ook heel hoog ligt. Een echte leider van de toekomst dus!

Volgende Sterrenbeelden

1. Kreeft

Kreeften staan bekend om hun empathie en emotionaliteit. Hierdoor zijn ze ontzettend goed in zorgen voor anderen en het geven van emotionele steun. Hun gevoeligheid maakt hen dus geweldige ondersteuners, omdat ze instinctief weten wat iemand nodig heeft en hoe ze het beste kunnen helpen. Door deze kennis in emoties en menselijk gedrag zijn Kreeften de perfecte kandidaten voor volgerrollen.

2. Vissen

Wanneer we denken aan Vissen, denken we meteen aan dromers. Hier staat dit sterrenbeeld erg bekend om. Dit dromen betekent dat Vissen geweldig zijn in het begrijpen van situaties en wat er als volgende gedaan moet worden. Ze zijn op emotioneel vlak namelijk erg intelligent, waardoor ze het team op dit vlak kunnen ondersteunen. Alleen kunnen ze dit het best in een ondersteunende rol, niet een leidende. Dit komt voornamelijk, doordat ze soms iets te veel dromen…

3. Maagd

Maagd is een sterrenbeeld van precisie en perfectie. Alles moet perfect, en zij zullen er dan ook altijd voor zorgen dat de laatste puntjes op de i worden gezet. Hierdoor zijn ze ook erg goed in rollen die zorgvuldigheid en planning nodig hebben! Ondersteunende rollen passen dus beter bij deze sterrenbeelden, omdat ze er voor zorgen dat de planning perfect verloopt.

4. Weegschaal

De Weegschaal van de groep kan werken als de bemiddelaar, doordat deze sterrenbeelden veel kennis en controle hebben. Dit maakt hen een eerlijke rechter, analyserend en kijkend naar alle mogelijke opties. Ze zijn dus ook erg handig bij het maken van beslissingen! Dit allemaal klinkt wellicht als leider-materiaal, alleen neigt de Weegschaal van nature niet naar deze sterke rollen en vindt de Weegschaal een ondersteunende rol fijner om hun kennis via te verspreiden.

5. Tweelingen

Dit flexibele sterrenbeeld is een ster in communicatie, waardoor netwerken en mensen verenigen eigenschappen zijn waar Tweelingen in uitblinken. Door hun flexibiliteit schakelen ze heel makkelijk tussen verschillende taken, wat ze erg handig maakt in groepen. Tweelingen zijn dan ook echte volgers, die paraat staan om elke opdracht uit te voeren!

6. Boogschutter

Boogschutters zijn altijd erg enthousiast en optimistisch, met frisse en nieuwe ideeën waar anderen niet zo snel op zouden komen. Ze durven risico’s te nemen en avonturen aan te gaan, zolang iemand anders als leider functioneert. Dit zorgt ervoor dat ook Boogschutters ideale volgers zijn, die ook nog eens een frisse kijk kunnen geven op moeilijke problemen of situaties.

Zo zie je maar weer, dat je sterrenbeeld meer invloed heeft op je persoonlijkheid dan je denkt! Benieuwd naar welke invloed het heeft op jouw talenten? Deze 4 sterrenbeelden zingen de sterren van de hemel

Beeld: Mean Girls