Films & Series

Devrim graaft zijn eigen graf in Expeditie Robinson: ‘Heel Nederland gaat jou haten’

Danique
devrim-expeditie-robinson

Gisteren was in de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson te zien hoe Devrim Aslan een tactisch spelletje speelt in en zijn medekandidaten zijn het hier niet mee eens, “Heel Nederland gaat jou haten.”

Devrim Aslan Expeditie Robinson

In dit seizoen van Expeditie Robinson zijn de teams vooral gericht op fysieke krachten, maar ze moeten zich niet vergissen in de sluwe spelers. Quizmaster Devrim speelt namelijk een slim spelletje en zet tactische zetten. In de vorige aflevering was te zien hoe Devrim captains Chatilla en Rose versloeg, om vervolgens voor zichzelf te kiezen in plaats van de groep. Dat lekkere visje had hij zelf toch niet nodig, hij biecht namelijk later op dat hij zich misschien nog wel beter voelt dan aan het begin van de Expeditie.

Helaas is deze beslissing zeker niet ongezien gegaan en kreeg hij heel wat kritiek over zich heen. Dit was zeker niet voordelig voor mastermind Aslan, aangezien hij al niet écht goed in de groep lag.

“Een mannelijke heks”

Later deelt Devrim zijn aanpak met de groep en hier reageren zijn teamgenoten niet al te positief op. “Als ik me niet heel fysiek hoef in te spannen, doe ik dat niet. Dat is mijn tactiek. Omdat ik weet dat ik minder sterk en minder fit ben dan de meeste andere deelnemers”, legt de Robinsonner uit.

Nadat hij aangeeft om ook tijdens de aankomende proef niet veel uit te voeren, heeft Ilias hier wel iets over te zeggen. “Heel Nederland gaat jou haten. Jij wordt de Gargamel van dit spel,” zegt de Morco-Maffia acteur tegen zijn mede-Expeditielid. “Een mannelijk heks ben jij.”

Lees ook:
Flinke ruzie tussen Harry en Chatilla in Expeditie Robinson: “Doe normaal!”

Tactisch spel

In tegenstelling tot Ilias kon kampgenoot April er de humor niet van in zien. “Je doet helemaal niets in het kamp, dat is gewoon hoe het is,” uit ze haar frustraties aan Devrim. “Ik zou me zó schuldig voelen als ik niets zou uitvoeren. Tactisch spel kun je spelen, maar dan kun je ook nog vuur maken en takjes zoeken,” gaat April verder. Ondanks de harde woorden van zijn teamgenoten, trekt Devrim hier niet veel van aan en is niet van plan om te veranderen.

Deze actie is voor Devrim wel z’n ondergang geweest. Tijdens de eilandraad krijgt hij de meeste stemmen en moet hij het eiland verlaten. Hij pakt het sportief op: “Gepakt met mijn eigen tactiek. Dat kan ik oprecht wel waarderen.”

Beeld: RTL