Food

Bakinspiratie: zo maak je pepernoten in de vorm van dennenappels

dennenappel-pepernoten

Heb je geen ideeën meer voor unieke hapjes om te bereiden tijdens het herfstseizoen? Maak je geen zorgen! We hebben een recept ontdekt dat niet alleen verrukkelijk is, maar ook eenvoudig te maken. Probeer deze pepernootjes in de vorm van dennenappels zeker eens uit.

Dennenappels

Ging jij vroeger ook vaak dennenappels zoeken in het bos? Door de schattige look gebruikten wij ze vroeger als herfstdecoratie in huis, of om knutselwerkjes mee te maken. Maar wat als we je vertellen dat je zelf dennenappels kunt maken die je ook nog eens kunt opeten? Op TikTok zijn er verschillende recepten te vinden om deze heerlijke dennenappels te maken, en je hebt slechts drie ingrediënten nodig.

Met de naderende feestdagen in zicht, is dit het perfecte moment om nieuwe en smakelijke recepten uit te proberen. We hebben weer een fantastisch recept gevonden dat er niet alleen supergezellig uit ziet, maar ook ontzettend lekker en eenvoudig te bereiden

Erg makkelijk om te maken

Voor dit recept heb je slechts roomkaas, pepernoten en Kellogg’s Coco Pops chocolade nodig. Begin met het fijnmalen van de 200 gram pepernoten totdat ze volledig verkruimeld zijn. Dit kan gedaan worden met behulp van een keukenmachine of door de pepernoten in een zakje te doen en erop te slaan met iets hards. Voeg vervolgens de verkruimelde pepernoten toe aan een kom en meng er 150 gram roomkaas doorheen. Het exacte gewicht is niet cruciaal, zorg er gewoon voor dat het ongeveer klopt en pas naar smaak aan. Vorm het deeg tot kleine bolletjes met een puntje erbovenop om ze op dennenappels te laten lijken. Om het geheel compleet te maken, druk je Kellogg’s schelpjes in de bolletjes zodat ze de vorm van dennenappels krijgen. Als laatste kun je wat poedersuiker (sneeuw) toevoegen om het geheel af te maken.

View post on TikTok

Houd jij niet zo van pepernoten? Geen probleem, er zijn talloze andere ingrediënten waar je mee kunt experimenteren. Probeer bijvoorbeeld eens Oreo’s in plaats van pepernoten. Als je niet zo dol bent op roomkaas, kun je deze vervangen door Nutella. En in plaats van pepernoten kun je een smakelijke zelfgemaakte brownie gebruiken. Op deze manier creëer je een eenvoudig en heerlijk hapje in de vorm van een dennenappel!

Beeld: Pinterest