Lifestyle

Listen up! Dit zijn de 15 leukste podcasts op Spotify

de 15 leuskte podcasts op spotify

Ben je je playlist een beetje zat aan het raken en ben je op zoek naar iets nieuws om te luisteren tijdens je reis naar school of werk? Misschien zijn podcasts wel jouw ding! Wij hebben – speciaal voor jou – de vijftien leukste podcasten op een rijtje gezet. Van serieuze onderwerpen tot gezellige girl talk; voor ieder wat wils

Dit zijn de 15 leukste podcasts op Spotify

Wanneer je geen zin hebt om muziek te luisteren, is het luisteren naar een podcast een leuk alternatief. Met podcasts kun je even je verstand op nul zetten, huilen van het lachen of iets nieuws leren en dat terwijl de tijd voorbij vliegt. Dit zijn de vijftien leukste podcasts op Spotify. We kunnen ons niet voorstellen dat er geen enkele tussen zit die je leuk vindt!

1. Geuze & Gorgels

Monica Geuze en Kaj Gorgels zijn echte besties, wat te merken is tijdens hun podcast. Ze kunnen heerlijk kibbelen, zetten elkaar te kakken en lachen wat af samen. De twee zetten hun zogenaamde wijsheid in om luisteraars met hun eigen First World Problems te helpen, als de ‘ervaringsdeskundige’ die ze zijn. Elke aflevering eindigt met een op maat gemaakt advies van zowel Monica als Kaj die vaak van mening verschillen. Onderling strijden ze om de titel van de beste First World Problem-solver.

2. BROERS

De achternaam ‘Hofman’ doet bij ons allemaal wel een belletje rinkelen. In de BROERS-podcast grappen de twee broertjes Sam en Rijk over het feit dat ze overschaduwt worden door hun oudere broer Tim, en bewijzen ze dat ze niet zomaar ‘de broertjes van’ zijn. Met deze podcast weten ze 1,8 miljoen luisteraars te entertainen. Schaamteloos vertellen ze de wildste verhalen over feestjes, vrouwen, afterparty’s en nog meer. De twee feestbeesten maken veel dingen mee en vertellen die maar al te graag aan fans. Wees voorbereid, je gaat namelijk hardop lachen door de twee BROERS.

3. Vrouwmibo

Lekker borrelen na werk op de vrijdagmiddag is wat deze meiden als geen ander kunnen. Iris Enthoven, Sophie Milzink en Nina Warink kletsen wat af met z’n drieën en bedachten ineens hoe leuk het zou zijn als ze deze gesprekken gingen opnemen. Aan de hand van verschillende thema’s komen de meiden op gênante gebeurtenissen, leuke verhalen en hilarische anekdotes! Alles wat ze bespreken is lachwekkend herkenbaar en het luisteren waard.

4. De online Sisterhood

Widya Soraya en Paula Molina Montes de Oca hebben sinds kort een eigen podcast opgezet: De Online Sisterhood. Hierin praten ze in alle eerlijkheid over zelfontwikkeling, spiritualiteit, liefde en nog veel meer interessante onderwerpen. Ze bieden door middel van de podcast een online safe space voor iedereen die het nodig heeft en willen vrouwen (en anderen) om hen heen steunen. Als je nog wat zusterlijk advies nodig hebt, is deze podcast zeker aan te raden!

5. Borrelpraat

Dat deze twee mannen tijdens hun Expeditie Robinson avontuur goede vrienden zijn geworden, is wel duidelijk. Zo goed dat ze samen een podcast zijn begonnen: Borrelpraat. In de podcast praten Thijs Boermans en Niels Oosthoeks wekelijks een uurtje vol met een speciale gast en natuurlijk doen ze dit onder het genot van een borrel. Lachen moet je om deze podcast zeker!

6. The Self Love Fix

The Self Love Fix is een populaire podcast onder vrouwen op Spotify uit verschillende landen. De podcast is in het Engels en gaat over de onzekerheden waar vrouwen dagelijks mee te maken hebben. Met de openheid en variatie binnen deze podcast is het bijna onmogelijk dat je jezelf in geen enkele aflevering kan vinden. Deze podcast geeft de steun die we soms nodig hebben.

7. De ClipCast

In De Clipcast bespreekt Lot Mulder van het fantastische Instagram-account ‘De haarclip van Marie-Claire’ iedere week met een influencer het studentenleven en de liefde. Naast heel veel grapjes komen er ook serieuze dingen in deze podcast voorbij zoals straatintimidatie en body positivity onder meiden. De meest relatable dingen uit het studentenleven worden besproken op een hilarische manier. Zo helpt de podcast jou onder andere met afko’s die jij tijdens jouw studentenleventje zeker moet kennen!

8. Diep Man

Nienke Plas en haar man Resley hebben samen een hele grappige podcast genaamd Diep Man. In Diep Man hebben Nienke en Resley het onder andere over de normaalste onderwerpen van het leven zoals jaloezie en het huwelijk. Deze podcast heeft vooral lekker veel zelfspot en geeft opluchting; jouw relatie is namelijk niet de enige waarin wel eens iets misgaat!

9. Datevermaak

Zoek jij leuke podcasts voor vrouwen? Dan is Datevermaak wat voor jou. In deze podcast gaat het  – logisch – vooral over daten. Zo wordt uitgebreid besproken hoe je hier beter in kunt worden en waarom daten zo ingewikkeld is. Álles wordt besproken in deze podcast en geen onderwerp is off limitsStruggle jij met daten? Dan raden wij jou deze podcast zeker aan!

10. Met de Gurnels

Elke donderdag bespreken best friends Elise, Benthe, Michelle en Amaka alles wat zich afspeelt binnen hun vriendengroep en dagelijkse leven in de hoofdstad van ons land, Amsterdam. De podcast draait om ongefilterde en herkenbare girl talk. Dit is een échte Girlscene podcast!

11. Held in Eigen Verhaal

Als je toe bent aan een wat serieuzere podcast, is dit een hele mooie. In deze podcastserie van Iris Enthoven staan verschillende inspirerende gasten centraal en vertellen ze hun eigen unieke en bijzondere verhaal. Een podcast met zware onderwerpen en heftige verhalen, deze podcast is een must voor liefhebbers.

12. Anything Goes With Emma Chamberlain

Een persoonlijke favoriet! Media personality Emma Chamberlain deelt haar gedachten liever in haar podcast dan met iemand anders. Ze neemt de podcast vaak op vanuit haar slaapkamer en praat over onderwerpen die die week in haar opkomen. Zo vertelt ze hilarische verhalen van jaren geleden, gaat ze in op psychologie, deelt ze haar struggles en geeft ze advies. Luisteren naar deze podcast voelt als het luisteren van een lange spraakmemo van een vriendin.

13. Zus & Zo

”Kokend hete thee uit een glas drinken.””Dat is mijn angst!” De recent bevallen Elisa en Vita Boers zijn twee zussen die het uitgebreid hebben over de leuke en minder leuke kanten van moederschap. Met hun grappige podcast, zonder filter, is dit zeker een aanrader.

14. De Grote Gwen en Geraldine Show

In deze podcast leren Gwen en Geraldine elkaar beter kennen door middel van allerlei stellingen, clichés, fascinaties en vooroordelen die ze met elkaar bespreken. Ze geven zich bloot, vertellen anekdotes voor het leven en proberen de wereld wat mooier te maken. Genieten van dit duo zul je zeker!

15. Toeters en Bellen

We konden de Toeters en Bellen podcast van Vonneke Bonneke en Famke Louise niet laten ontbreken op dit lijstje. Famke Louise en Vonneke Bonneke bundelen hun krachten en bespreken allerlei drama, grappige situaties en moederschap. Waarschijnlijk kom je niet meer bij van deze twee meiden. Een hele lachwekkende podcast!

 

Beeld: instagram: @broerspodcast