Love

Online daten wordt door nieuwe datingtrend ‘breadcrumbing’ nog ingewikkelder

Je scrollt op Tinder en je vindt de perfecte match, YESSS! Één nadeel, je match stuurt je maar af en toe een berichtje en laat jouw berichten vaak ongelezen achter. Misschien heb je wel te maken met een ‘breadcrumber’? Komt dit bekent voor? De nieuwe datingtrend ‘breadcrumbing’ zal het online daten niet makkelijker gaan maken. Wij vertellen je alles wat je wil weten over ‘breadcrumbing’.

Dit is alles wat je wil weten over de nieuwe datingtrend ‘breadcrumbing’

Alsof online daten soms niet ingewikkeld genoeg is.

Online datingtrends

Ja, je leest het goed. Er wordt nog een term aan de lijst van datingtrends toegevoegd. Het blijft dus niet bij enkel ghosting en benching pff…

Datingapps worden door een heleboel singles gebruikt en maken daten voor velen heel makkelijk. Je krijgt toegang tot duizenden potentiële matches. Online daten kan dus heel leuk zijn, maar ook heel lastig. Om jou voor te bereiden op deze online dating wereld leggen we jou uit wat deze nieuwe datingtrend inhoudt en waarom het gebeurt.

Breadcrumbing

De term betekent letterlijk kruimelen en houdt in dat je online match kleine kruimels van interesse laat vallen. Ze sturen flirterige berichtjes en tonen een beetje interesse, maar willen eigenlijk maar beperkt afspreken en zoeken zo nu en dan contact op via sociale media. Oftewel, je wordt aan het lijntje gehouden.

Heb jij een leuke match, maar stuurt deze maar zelden een berichtje, laat deze persoon je lang wachten op antwoord en worden afspraakjes uitgesteld? Waarschijnlijk heb jij dan te maken met een breadcrumber. Om beter te begrijpen waarom iemand je aan het lijntje wil houden zoeken we uit wat er in het hoofd van een breadcrumber omgaat.

Redenen voor het gedrag van een breadcrumber

Breadcrumbers gedragen zich op deze manier omdat ze vaak aandacht nodig hebben. Aandacht is een vorm van bevestiging dat ze leuk genoeg of waardevol zijn. Deze mensen houden zich met breadcrumbing bezig om zich beter te voelen en hun zelfrespect te verhogen. Eigenlijk zijn breadcrumbers dus gewoon heel onzeker?

Het antwoord is ja en nee. Mensen die dit gedrag vertonen worden namelijk vaak omschreven als narcistisch en zoeken dus jouw bevestiging vanuit hun eigen belang. Ze denken vaak niet aan de gevoelens van een ander en willen dat jij hun zelfbeeld blijft voeden met complimentjes.

Lees ook:
Met deze tips voor jouw profiel op een dating-app haal jij alle boys binnen

Hoe voorkom je breadcrumbers?

Wanneer je merkt dat je match verdacht gedrag aan het vertonen is, kan je twee dingen doen. Of je ziet echt potentie in deze persoon en vertelt diegene recht voor z’n raap dat je meer inzet verwacht en merkt dat alle input vanuit één kant komt. De breadcrumber kan begripvol reageren of zijn/haar gedrag ontkennen. Je tweede optie is het contact meteen stoppen. Verbreek het contact voordat je meer gevoelens begint te krijgen voor je match. Je match is namelijk enkel opzoek naar aandacht en bevestiging.

Beeld: unsplash