Love

Swipe! Dít was ons datinggedrag op Tinder in 2022

datinggedrag-tinder-2022

Er werd heel wat ‘afgeswiped’ afgelopen jaar en volgens de datingapp Tinder was het een heel goed date-jaar! In deze recap komen we erachter wat ons datinggedrag was in 2022 op Tinder. Van populaire sterrenbeelden tot date-locaties, alles komt voorbij!

Uiteten is zó 2021

Vanaf januari tot oktober 2022 verzamelde de datingapp Tinder alle data van de gebruikers. Met dit onderzoek leren we heel wat van ons eigen datinggedrag! Zo viel het de app op dat we tegenwoordig andere voorkeuren hebben als het gaat om op date gaan. Wil je scoren op een date? Zorg er dan voor dat je géén etentje plant. Huh? Ja, ons verbaasde het ook!

“Het lijkt erop dat de activiteiten die we vaak tijdens de pandemie ondernamen zijn blijven hangen. Vermeldingen van picknicken en museum in Nederlandse Tinder-bio’s zijn dit jaar toegenomen. Ze kiezen voor minder traditionele en meer authentieke manieren om elkaar te leren kennen”, klinkt uit het Tinder verslag van dit jaar. Als je erg fanatiek bent in sporten, dan is het misschien goed om te weten dat dansen, voetballen en basketballen het meest werden benoemd onder de Nederlandse Tinderaars.

Kijk deze series om te scoren

Een leuk feitje om te weten over ons datinggedrag in 2022, is dat het dus blijkbaar uitmaakt welke series we kijken op Netflix. Een Tinder-bio kan een doorslaggevende keuze zijn of je naar links of rechts wordt geswiped. Hier staat cruciale informatie over je potentiële partner, bijvoorbeeld welke show hij of zij heeft gebinged op de bank. Uit het onderzoek is gebleken dat mensen die The Office, Stranger Things, How I Met Your Mother, RuPaul’s Drag Race en Euphoria keken het meest geliked werden in Nederland. Mhh, interesting! Ga jij dit nu voortaan ook vermelden in je bio?

Lees ook:
Wait, what? Je kan vanaf nu blind daten via Tinder!

Sterrenbeeld met de meeste matches

“Verrassend genoeg waren alle sterrenbeelden het meest geneigd om met exact hetzelfde sterrenbeeld te matchen”, luidt uit het jaaroverzicht van datingapp Tinder. Dit is zeker opvallend, maar wij willen natuurlijk weten welke sterrenbeelden het het beste deden op de app! Tromgeroffel… Het sterrenbeeld Ram staat bovenaan van alle sterrenbeelden op de dierenriem. Gevolgd door Leeuw en Vissen is het een erg gevarieerde top 3.

Beeld: pinterest

Must reads 👀