Love

Dit zijn de leukste date ideetjes voor Valentijnsdag als het regent

date-ideetjes-regen-valentijnsdag

Als je een date hebt, is Valentijnsdag natuurlijk helemaal leuk. Helaas is het wat minder wanneer het regent. Zitten jullie ook liever binnen dit jaar? Dan zijn dit de leukste date ideetjes als het regent op Valentijnsdag!

1. Thuis romantisch dineren

Wie zegt dat je naar het beste restaurant moet om een romantische avond te hebben met je lover? Je kan je eetkamer ook gewoon omtoveren tot een waar sterrenrestaurant! Kook samen jullie favo gerechtjes, steek wat kaarsjes aan en zet wat sfeervolle muziek aan op de achtergrond. Alleen dit klinkt al veel beter dan saai dineren in een restaurant waar je al honderd keer bent geweest?

2. Een filmavond, maar dan net wat anders

Al helemaal als je een vaste relatie hebt, heb je waarschijnlijk wekelijks al wel een filmavondje. Dit is dan ook niet echt een bijzonder date ideetje voor als het regent met Valentijn, maar je kan er wel een kleine twist aan geven. Ga all out bij het bedenken van jullie snacks. Maak bijvoorbeeld zelf de lekkerste nacho’s met gesmolten kaas, gehakt en zelfgemaakte guacamole. Of ga voor een romantische snack en smelt wat chocolade. Dip hier vervolgens verse aardbeien in en genieten maar! Verder kun je de woonkamer natuurlijk omtoveren tot een ware thuisbioscoop met wat sfeervolle lichtjes en lekkere drankjes. Een filmavondje dus, maar dan net wat anders!

3. Een spadagje voor twee

Laten we even eerlijk zijn, wat is nou lekkerder om de kou te ontsnappen dan een lekker spadagje? Oké, technisch gezien moet je hiervoor alsnog eerst naar buiten. Maar het is het helemaal waard wanneer je net een massage hebt gehad om vervolgens de sauna in te springen, gevolgd door een ijsbad. Ga daarna gezellig samen lunchen of dineren – dit kan tenslotte vaak in of bij de spa. Wedden dat jullie weer een stuk relaxter naar buiten stappen?

4. Een romantische speurtocht

Houden jullie niet zo van de typische dates? Of ben je wel toe aan een beetje afwisseling? Zet dan een romantische speurtocht in elkaar! Geef je partner ‘s ochtends de eerste aanwijzing en laat hem lekker de hele dag zoeken naar de prijs. Wat dit is mag je natuurlijk zelf bepalen en probeer hier lekker creatief in te zijn! Het is helemaal aan jou hoe groots je de speurtocht wil maken. Als het regent hou je het misschien liever binnenshuis, maar als je all out wil gaan, kun je ook wat andere locaties kiezen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt!

5. Ga er samen lekker vandoor

Laten we even eerlijk zijn, hoe gek je ook bent op elkaar, niemand zit te wachten op een regenachtige Valentijn. Zijn jullie wel toe aan een kleine ontsnapping van het dagelijks leven? Ga er dan gewoon lekker samen vandoor! Boek een leuk huisje in jullie favo vakantieland en ontsnap even uit de werkelijkheid. Het kost misschien wat, maar dan heb je in ieder geval een zonnige Valentijnsdag. En dat is het sowieso waard, toch?

Beeld: To All The Boys I've Loved Before