Beauty

Good to know! Déze dagcrème past het beste bij jouw huidtype

Roos-Sanne
dagcrème-huidtype

Waarschijnlijk gebruik jij iedere dag een crème om je huid te verzorgen. Maar wist je dat er veel mensen zijn die een crème gebruiken die eigenlijk niet bij hun huid past? Het is belangrijk om een crème te gebruiken die wél bij je huidtype past. Daarom zetten wij voor je op een rijtje welke dagcrème jij het beste voor jouw huidtype kan gebruiken!

Deze dagcrème past het beste bij ieder huidtype

Een goede dagcrème is één van de belangrijkste stappen in je skincare routine. En deze dagrème pas het beste bij jouw huidtype!

Normale huid

Mensen met een normale huid hebben weinig problemen. Je huid voelt niet vaak trekkerig en is ook niet heel vet. Ook heb je waarschijnlijk weinig last van irritatie en puistjes. Hierom heeft jouw huid niet heel veel verzorging nodig. Vaak is het verwijderen van dode huidcellen met een fijne gezichtsscrub en hydrateren met een vocht inbrengende dagcrème al genoeg! Ga bij voorkeur voor een crème met SPF, voor extra bescherming.

Droge huid

Als je last hebt van een droge huid merk je dit doordat je huid trekkerig aanvoelt, jeukt en/of snel geïrriteerd raakt. Voor jou is het dan belangrijk om de vochtbalans van je huid op peil te houden. Dit kun je doen door het gebruiken van een hydraterende dagcrème met voedende ingrediënten. Zoek bij voorkeur eentje met SPF. Vermijd producten waar alcohol of parfum inzit, omdat dit je huid nog verder uit zal drogen.

Lees ook
Aha, zo kom je er dus achter wat jouw huidtype is!

Vette huid

Heb jij last van een vette huid? Dan merk je dit waarschijnlijk doordat je huid vaak glimt en je snel puistjes krijgt. Als je een vette huid hebt komt dit doordat je huid meer talg produceert. Ga hierom het liefst voor een crème die deze talgproductie reguleert. Vermijd crèmes op oliebasis omdat dit de talgproductie stimuleert! Een matterende dagcrème of een crème op waterbasis (wederom, het liefst met SPF) is ideaal voor jouw huid.

Gemengde huid

Een gemende huid verzorgen kan lastig zijn. Een gemengde huid herken je aan een vette t-zone (je voorhoofd, neus en kin), maar droge wangen. Als je hier last van hebt, kan het handig zijn om twee verschillende crèmes te gebruiken. Gebruik een crème bedoelt voor de vette huid in je t-zone en een crème bedoelt voor de droge huid op de rest van je gezicht. Ook kun je ervoor kiezen om een crème te gebruiken die gericht is op mensen met een gemengde huid, maar dan krijg je misschien niet de specifieke verzorging dat je huid nodig heeft.

Lees ook
Dit is de reden waarom je een (dagcrème met) SPF moet gebruiken

Gevoelige huid

Merk jij dat je huid snel allergische reacties heeft op producten, vaak geïrriteerd is en strak of trekkerig aan kan voelen? Dan heb je waarschijnlijk last van een gevoelige huid. Als je hier last van hebt is het belangrijk om een crème zonder parfum en alcohol te kiezen: dit kan namelijk voor een reactie zorgen. Ga voor een verzachtende en hydraterende crème, of zelfs voor een hypoallergene crème om een reactie te voorkomen. Draag ook dagelijks SPF!

Beeld: Pinterest