News

Ahw! Geliefde corgi’s nemen afscheid van Queen Elizabeth II

De hele wereld heeft gisteren het afscheid van Queen Elizabeth kunnen zien. We zagen niet alleen een hele boel familieleden en wereldleiders op de begrafenis van de Queen, maar ook haar geliefde corgi’s waren aanwezig. Awh! 🙁

Corgi’s van Queen Elizabeth nemen afscheid van hun baasje

Wie gaat er nu voor deze lieve viervoeters zorgen?

Begrafenis Queen Elizabeth

Na anderhalve week vol rouwtradities en ceremonies werd er gisteren afscheid genomen van Queen Elizabeth II. Bij veel Britten viel de dood van hun Queen zwaar, er waren dan ook honderdduizenden toeschouwers bij de uitvaart en naar schatting 4 miljard televisie-kijkers. Wow! Hiernaast namen er dan ook nog eens 2000 genodigden plaats in Westminster Abbey voor het afscheid van de koningin.

Los van alle familieleden, wereldleiders en andere royals die aanwezig waren, zagen wij ook nog twee andere heel bijzondere gasten rondlopen. De twee hondjes van de Queen, Sandy en Muick.

Geliefde corgi’s

De twee geliefde corgi’s betekende heel veel voor de Britse koningin. Ze was dol op de kleine beestjes en heeft door de jaren heen al heel wat hondjes gehad. De laatste twee corgi’s Sandy en Muick waren trouw aan haar en gaven hun laatste goodbyes aan hun baasje.

Tekst gaat verder onder de video

Watch on YouTube

Lees ook:
Queen Elizabeth II op 96-jarige leeftijd overleden

Nieuwe baasjes

Vele Britten en andere kijkers over de hele wereld zijn nu wel erg benieuwd wie er dan nu voor de viervoeters gaat zorgen. Er is naar buiten gebracht dat het du0 in goede handen terecht zal komen. Prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson zullen de hondjes adopteren. Ondanks dat zij al sinds 1997 uit elkaar zijn, wonen zij tot nog altijd vredig samen in hun Royal Lodge in Windsor. De lievelingetjes van de Queen zullen hier niks te kort komen!

Bron: NOS uitvaart Queen Elizabeth