Lifestyle

Coquette trend: in no-time een strikje met deze handige truc

coquette-trend-strikje-truc

Je ziet het overal. Strikjes, strikjes en nog eens strikjes. Superschattig, maar waar komt deze trend eigenlijk vandaan? We leggen het uit en vertellen hoe je makkelijk zelf ook mee kan doen aan deze trend. Verras je besties en pak alle cadeautjes in met roze en rode strikken. They'll love it!

Coquette trend

De strikjes trend, het is je vast niet ontgaan. De kerstboom in de woonkamer, onze favoriete kledingstukken en onze haren zitten er vol mee. We willen er allemaal maar al te graag aan meedoen. Maar wist je dat het niet zomaar een willekeurige strikjes trend is? Het komt eigenlijk van de coquette aesthetic. Uhmm, we leggen je snel uit wat dit betekent!

Coquette is het Franse woord voor ‘flirterig’. In deze trend staat het vooral voor vrouwelijkheid, lieflijk, roze en andere zachte kleuren. Hoe je vroeger jezelf als meisje-meisje omschreef, mag je nu aansluiten bij de ‘coquette girl aesthetic’. Klinkt een stuk fancier!

Hoewel het eerst ging om veel blush, roze lipgloss en strikjes in je haren, gaan sommigen nu wel erg ver met de trend. De strikjes zijn niet meer weg te denken van onze feed. Onder het nummer ‘Let The Light In’ van Lana Del Rey zien we de gekste dingen langskomen. Strikjes om je waterflesjes, rondom je anti-conceptie pillen en zelfs rond de frietjes op je bord. Laten we dat maar snel vergeten en vertellen hoe jij zelf ook een coquette girly wordt. Met deze handige truc doe jij deze kerst nog mee aan de strikjes trend.

View post on TikTok

Strikjes maken

Deze trend is niet alleen leuk om je eigen looks mee op te vrolijken, maar het is ook perfect om de kerstdagen nóg feestelijker te maken. Zoals we hierboven al zagen, is het een superleuk idee om je kerstboom te versieren met strikjes. Ook kan je het rondom wijnglazen knopen om het kerstdiner op te fleuren. Of kies ervoor om je cadeautjes in te pakken met strikjes. Je kan er alle kanten mee op! Om zelf thuis ook mee te doen met deze trend, heeft TikTokker Esme een hele handige truc op haar account geplaatst hoe zij het perfecte strikje maakt.

Do it yourself!

Haal als eerste een breed lint in huis in een kleurtje naar keuze. Voor de coquette aesthetic kan je een wit of lichtroze lint kiezen, maar voor de kerst zijn rood, groen of goud de leukste opties!

Stap 1: Klem het lint tussen je ring- en middelvinger. Haal het lint bovenlangs je middelvinger en rondom je wijsvinger. Dit herhaal je vervolgens twee keer.

Stap 2: Draai je hand om, haal het lint langs de lussen naar beneden en trek hem naar voren erdoorheen. Maak aan de achterkant een knoopje. Trek deze strak aan, zodat de strik niet los gaat.

Stap 3: Haal de lusjes voorzichtig van je vingers af en knip het overige lint af.

View post on TikTok

Beeld: instagram @thealondraflores