Films & Series

Dit zijn de 5 beste comedyseries op Netflix

beste-comedyseries-netflix

Last van een opkomende winterdip? We got you! In dit grijze, sombere weer kunnen we wel wat humor gebruiken. Dit zijn de 5 allerleukste comedyseries op Netflix om in één keer te bingen!

1. Brooklyn Nine-Nine (2013)

Deze serie heb je ongetwijfeld langs zien komen op Netflix. Twijfel je nog om er aan te beginnen, omdat er wel negen (!) seizoenen van zijn? Geen zorgen, je bent er zo doorheen! Deze hilarische serie is heerlijk om te bingen en is lastig om uit te zetten. Brooklyn Nine-Nine is niet zomaar een politieserie. Het draait niet om het oplossen van misdaden, maar om de grappige momenten en gesprekken tussen de excentrieke rechercheurs.

Watch on YouTube

2. The Good Place (2016)

The Good Place verdient zeker een plekje in deze top vijf comedyseries op Netflix. De cast weet de filosofische humor van de schrijvers goed over te brengen op de kijker. De serie gaat over ‘bad girl’ Eleanor (Kristen Bell) die overlijdt en ineens in the good place terecht komt. Dit moet een foutje zijn toch? Eleanor is aangezien voor iemand anders en dit wil ze graag zo houden ook. Dit zorgt voor grappige situaties en veel onverwachte wendingen!

Watch on YouTube

3. Good Girls (2018)

In de afleveringen van Good Girls volgen we drie vriendinnen met geldproblemen. Ze besluiten om dit op te lossen door een supermarkt te overvallen. Dit is het begin van een opbloeiende criminele carrière, maar dat kan natuurlijk niet altijd goed gaan. Ze komen in contact met andere criminelen en de vrouwen moeten ook nog eens de politie te slim af zijn. Een soort Breaking Bad, maar dan met een flinke dosis humor!

Watch on YouTube

4. Superstore (2015)

Deze grappige en een tikkie trage comedyserie is te zien op Netflix. De show wordt met elk seizoen steeds beter en leuker om naar te kijken. Superstore speelt zich af, je raadt het al, in een winkel. De show is een typische workplace sitcom met bijzondere karakters en hilarische momenten. Je moet er aan het begin een beetje in komen, maar de geweldige acteurs zorgen ervoor dat je blijft kijken!

Watch on YouTube

Lees ook:
Dít zijn de 10 beste nieuwe films op Netflix van 2022

5. Derry Girls (2018)

Deze Britse comedyserie moest vast en zeker in het lijstje van onze top 5 komen. Derry Girls is de meest succesvolle serie van Channel 4 (de zender waar het oorspronkelijk op werd uitgezonden) en wij begrijpen dat wel! In de drie seizoenen volg je een Noord-Ierse vriendengroep in de jaren ’90, in de tijden van ‘The Troubles’. Er is een bloedig conflict aan de hand tussen de protestanten en de katholieken. Het is een grove serie, met enorm spraakmakende karakters en hilarische interacties. A must see!

Watch on YouTube

Beeld: netflix

Must reads 👀