Food

Hup Holland Hup! Dit zijn de 3 lekkerste WK-cocktails

Danique
cocktails-wk

Zit jij al in spanning af te wachten voor de wedstrijd van vanavond? Wij bereiden je voor op het WK met deze drie overheerlijke oranje cocktails!

1. Mimosa

Laten we beginnen met een classis. Dit oranje drankje zet je binnen een hand omdraai op tafel en vind iedereen gegarandeerd lekker! Een bruisende cocktail is van zichzelf al erg feestelijk, maar door de sinaasappelsap in dit drankje is die extra leuk om tijdens het WK-voetbal te serveren.

Het enige wat je in huis hoeft te halen is sinaasappelsap en prosecco (of een andere sprakling wine). Schenk een campagne-glas voor de helft vol met prosecco en top het af met de jus ‘d orange. That’s it! Je kan de cocktail nog feestelijker maken door het glas te garneren met een sinaasappelschijfje.

2. Aperol Spritz

Dit was misschien wel hét drankje van de zomer van 2022! Maar waarom zouden we hem niet heel het jaar door blijven drinken? Precies! Haal de zomer in huis met deze overheerlijke WK-cocktail. De Aperol Spritz is te herkennen aan zijn feloranje kleur en dat is precies waar wij naar op zoek zijn. Dit drankje is een mix van Aperol, prosecco en tonic. Deze balans zorgt voor een bittere en fris, zoete smaak!

Vind je dit populaire drankje nog niet WK-achtig genoeg? Combineer dan de Aperol met oranje bitter drank van Nederlandse bodem. Dit wordt ook wel de ‘Orange Spritz’ genoemd! We love it!

Lees ook:
Recept! Zo maak je een heerlijke kruidnoten cocktail 

3. Orange Sour

De laatste cocktail die leuk is om te serveren tijdens het kijken van de WK wedstrijden, is de Oranje Sour. Dit lekkere drankje bestaat voornamelijk uit Amaretto. De natuurlijke oranje kleur zorgt voor de Hollandse uitstraling. De Amaretto geeft een heerlijke amandelsmaak in de cocktail en door het te combineren met bruiswater en citroen geef je er een frisse touch aan!

De Orange Sour heeft dus ook weer weinig ingrediënten nodig en is staat super snel op tafel. Handig om te maken als je een grote groep vrienden over de vloer hebt. Wil je dit drankje ook nog wat feestelijker maken? Dan raden we aan om hier een sinaasappelschilletje aan toe te voegen. Kijk, hoe leuk! Enjoy!

Beeld: pinterest