Films & Series

Iconisch: Clueless vanaf vandaag te zien op Netflix

clueless-op-netflix

Fans van Clueless opgelet! Vanaf vandaag kunnen we eindelijk weer deze iconische film bekijken op Netflix, na een tijdje zonder gezeten te hebben. Voor onbekenden leggen wie hier kort uit waarom deze film zo iconic is, en wat de impact was van Clueless. Het is in ieder geval de perfecte manier om terug te dromen naar de jaren 90!

De iconische film Clueless

Wanneer we het hebben over iconische films, is Clueless een film die elke keer weer benoemd wordt. De film, die sinds zijn release in 1995 een stempel heeft gedrukt op mode en cultuur, zal vanaf vandaag te bekijken zijn op Netflix! Groot nieuws voor fans dus, maar ook voor de nieuwe generatie die de iconische klassieker nog moet ontdekken.

De film was geregisseerd door Amy Heckerling, en is losjes gebaseerd op Jane Austen’s Emma. In de film volgen we het leven van Cher Horowitz, gespeeld door Alicia Silverstone, in het mooie Beverly Hills. Cher is een fashionable tienermeisje met een zekere populariteit op haar school, en de film laat zien hoe zij het leven van haar vrienden probeert te verbeteren. Waar ze niet op had gerekend, was dat dat ze hierbij ook zelf waardevolle lessen leert… En de liefde vindt?

De sterke invloed van de film

Al klinkt Clueless als elke andere high school komedie, heeft deze film een échte grote impact gehad. Vooral op het gebied van mode was deze film legendarisch dankzij de mini-rokjes, kniekousen en hakken – want wees eerlijk, wie wilde er nu niet Cher’s garderobe? Haar geruite pakje is het eerste waar mensen aan denken wanneer ze terugdenken aan de mode in de jaren 90!

Daarnaast was het script perfect geschreven, met verschillende quotes die nu als iconisch beschouwd worden… We hebben allemaal wel een “As if!” en “Totally buggin” geschreeuwd! De film bracht wereldwijd meer dan $56 miljoen op, waardoor het behalve iconisch ook een commercieel succes was. Met acteurs zoals Paul Rudd en Alicia Silverstone is deze prestatie helemaal niet zo gek…

Vanaf vandaag op Netflix

Deze klassieker is dus vanaf vandaag te bekijken op Netflix! De pérfecte gelegenheid dus om opnieuw te genieten van deze legendarische film. Heb je de film nog nooit gezien? Houd dan je avond vrij, want deze film wil je zo snel mogelijk bekijken. Bomvol nostalgie naar de jaren 90, maar ook thema’s zoals liefde en eigenwaarde, deze film is een absolute must-watch voor alle jonge meiden!

Watch on YouTube

Op zoek naar films vergelijkbaar met Clueless? Dit zijn de 7 beste romantische komedies uit de jaren 90!

Beeld: Clueless