Fashion

Chunky loafers zijn dé schoenentrend voor de herfst van 2022

chunky-loafers-herfst

De bladeren vallen van de bomen en buiten is het grauwer geworden. De herfst is officieel begonnen, wat vraagt om een herfstproof garderobe. Eerder hebben we kledingtrends voor de herfst besproken, dus vonden we het hoogtijd voor de schoenentrend voor de herfst van 2022: de chunky loafers.

Statement schoen

De chunky loafer is voor mensen die een statement willen maken met hun outfit en laat dat nou precies de reden zijn voor het ontstaan van deze trend. De instapper is namelijk een schoen die we kennen van vroeger. Het ontwerp diende als comfortabele binnenschoenen voor rijke mannen. Mannen van aanzien droegen de loafers steeds vaker waardoor de binnenschoen ook buiten gedragen werd. Om een statement te maken binnen de samenleving gingen steeds meer vrouwen de eigenlijk voor mannen bestemde loafers dragen, om te bewijzen dat vrouwen ook stoer en mannelijk kunnen zijn. Later werden de loafers ook geproduceerd voor vrouwen en kregen velen een hak, kleurtjes, printjes en nog meer leuks.

In 2022 zullen we niet alleen de klassieke loafer zien, maar voornamelijk de chunky loafer met een extra opvallende zool. Ook al is de chunky loafer de trend voor dit najaar, de klassieke loafer blijft altijd in en is een tijdloos item dat iedereen in de kast moet hebben.

Lees ook:
Trend-alert! De beenwarmers komen weer terug deze herfst

Styling

Belangrijk voor elke modetrend is de juiste styling die past bij jouw eigen smaak. Een loafer is boven alles stijlvol, klassiek en comfortabel. Een klassiek model kan je chique stijlen door er een geprinte panty, minirok en trendy trui bij te dragen. Perfect voor school. Nog chiquer is het als je bij de rok een matching blazer kunt dragen. Geeft ons Gossip Girl vibes. Draag een stoerder model met een jeans en een stoere oversized jas. Dit kan alles zijn van een leather jacket naar een blazer. Dat is namelijk één van de voordelen van de loafers, ze zijn op heel veel verschillende manieren te stijlen. Een laatste tip is om in je loafers lange sokken te dragen. Dit is namelijk in 2022 geen schande meer, maar juist heel erg trendy. Om nog meer te experimenteren met stijlen kan boven je chunky loafers beenwarmers stijlen. Om jullie op weg te helpen hebben we natuurlijk wat looks uitgezocht en hebben we het internet afgespit naar stijliconen die ons laten zien hoe het moet. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar jullie looks.

Beeld: Pinterest

Must reads 👀