Beauty

Trend-alert! De choppy bob is dé haartrend van dit moment

choppy-bob-haartrend

Met de komst van het nieuwe jaar wordt de behoefte aan een nieuw kapsel altijd enorm aangewakkerd, want ‘new year, new hair’, toch? Daarom vertellen we je alles wat je wil weten over dé haartrend van dit moment: de choppy bob!

De schaar erin

2022 kunnen we bestempelen als het jaar van de curtain bangs en de blow-out haarstijl, aangezien we deze haarstijl in overvloed gezien hebben. Hoewel deze look nooit uit de mode zal gaan, zijn we in 2023 toe aan een grote verandering en dan hebben we het niet over een een verrassend kleurtje, maar over een drastisch lengte verschil. 2023 is volgens het trendrapport van LookFantastic het jaar van de choppy bob.

Choppy bob

De choppy bob is dus dé haartrend die je dit jaar wil proberen, maar hoe ziet deze eruit? Nou, de choppy bob is eigenlijk een soort kruising tussen een klassieke bob en een wolf cut waardoor de haarstijl je enorm veel volume zal geven. Het doel van dit kapsel is gemak en minder gedoe, wat als muziek in onze oren klinkt. De choppy look betekent dat het lijkt alsof je haar met botte schaar geknipt is wat zorgt voor het speelse effect.

Lees ook:
Dit zijn de 8 beste tips voor het scheren van je schaamhaar

Nu al geliefd

Het zal even wennen zijn, maar de choppy bob bewijst dat een kort kapsel niet altijd pittig of streng hoeft te zijn. Het kapsel gaat voornamelijk over de manier van knippen in tegenstelling tot de lengte. Je bent dus nog vrij om te kiezen tussen een korte of een lange choppy bob. Als we je nog niet overtuigd hebben zullen deze foto’s dat wel doen, want het kapsel is is zeer gewild en al bij meerdere celebrity’s gespot, waaronder Jenna Ortega (de actrice van Wednesday).

Beeld: pinterest