Health

Science says: chocolade helpt tegen hoesten

chocolade-hoesten

Als je nog naar een excuus zocht om die reep chocolade te eten, kan je deze meteen toevoegen aan je lijst. Chocolade helpt namelijk tegen hoesten. Laat die smerige hoestdrankjes dus lekker in de schappen staan en neem een sprintje naar de supermarkt. Snoepen is nog nooit zo ‘gezond’ geweest.

De test van chocolade vs. hoestdrank

Volgens een onderzoek aan de universiteit van Hull is chocolade een goede manier om van een vervelende hoest af te komen. Nu kan je zonder jezelf schuldig te voelen na elk hoestje een reep chocolade eten.Yay! Professor Alyn Morcie deed onderzoek naar de medische waarde van chocolade. Ze hebben dit op een groep mensen getest. De helft kreeg een hoestsiroop met de standaard ingerediënten en de andere helft kreeg chocolade. Guess what, de helft die chocolade kreeg had minder hoest symptomen na slechts twee dagen terwijl de andere groep mensen nog steeds dezelfde klachten hadden. Gek toch?!

Lees ook
Science says: één uur sporten staat gelijk aan een glas rode wijn drinken

Waarom helpt chocolade tegen hoesten?

Chocolade is plakkeriger dan die vieze hoestdrankjes. Hierdoor ontstaat er sneller een laagje op de zenuwuiteinden van je keel en moest je dus minder snel hoesten. Koop je favoriete Tony Chcolonely reep of maak een chocoladetaart, want zo kom je van hoesten af.

Beeld: pinterest