News

Channah Koerten showt haar hoogzwangere buik: ”Is dat niet gevaarlijk?”

channah koerten 10 dagen over tijd

Realityster Channah Koerten wacht vol spanning op de komst van haar derde kindje. Haar zwangerschap, vol met ups en downs voor haar nog ongeboren dochtertje, is geen makkelijke rit geweest. Ondanks het risico van een bacteriële infectie, die tot een vroeggeboorte had kunnen leiden, deelt Channah met haar Instagram-volgers dat ze nu tien dagen over tijd is. En of ze er goed uitziet!

Wie is Channah Koerten?

De 29-jarige Channah Koerten, bekend van populaire programma’s als Ex On The Beach, Temptation Island en Echte Meisjes In De Jungle, heeft afgelopen kerst samen met haar lover, FunX-dj Nordin Besling, op een hartverwarmende manier onthuld dat ze in blijde verwachting zijn van een dochter. Dit deden ze tijdens hun YouTube-serie ‘De Koertjes’. En it’s a girl!

De zwangerschap van Channah verliep helaas niet zonder hindernissen. Ze heeft gedeeld dat ze zich erg ”zwak, ziek en misselijk” voelde en kreeg ook nog eens slecht nieuws te verwerken. In haar podcast Grabbel & Gebabbel heeft Channah een update gegeven over haar zwangerschap, waarin ze vertelde dat ze een bacteriële infectie heeft opgelopen. “Ik heb een bacterie die ruikt naar ui of knoflook. Hij zit in mijn lichaam en elke keer ruik ik het op een andere plek,” deelde ze. De artsen hebben benadrukt dat deze infectie zeer gevaarlijk is voor de zwangerschap en zelfs tot een vroeggeboorte kan leiden. Zo te zien aan Channah haar hoogzwangere buik is dat gelukkig niet gebeurt – ze is namelijk zelfs tien dagen over tijd!

Channah heeft al twee schattige kindjes samen met haar ex Quentin en verwacht nu haar derde kindje met haar nieuwe liefje Nordin. Haar oudste zoontje, Tiger, was er eerder dan Channah zelf van overtuigd dat er een nieuwe baby op komst was. Hij praatte al een tijdje met zijn kleine zusje over een baby en wist zeker dat zijn mama zwanger was. “Hij bleef er maar over praten, en ik vroeg: ‘Welke baby?’. Toen antwoordde hij iets heel bijzonders: ‘Mama, jouw baby’. Uiteindelijk tilde hij zelfs mijn shirt omhoog,” vertelde Channah. En na het doen van een zwangerschapstest bleek deze positief. De Koertjes hebben gewoon een helderziende in de familie!

Niet de eerste keer met zwangerschap in het nieuws

Dit is niet de eerste keer dat de media aandacht besteedt aan een zwangere Channah Koerten. Toen Channah en Quentin ouders werden van een dochtertje, hebben ze de bevalling – die plaatsvond in de woonkamer en onder de neus van zoontje Tiger – vastgelegd op camera en gedeeld op YouTube. De vlog ‘Familie Koerten’ liet veel volgers van het kanaal in shock achter door de scènes van Channah die staand beviel. En ja, ze hebben élk moment van de thuisbevalling vastgelegd. Bizar!

”Vandaag alweer 10 dagen over tijd !!”

Deze week deelde Channah met haar volgers op Instagram dat ze er ondanks de uitdagende zwangerschap nog steeds stralend uitziet! Ze plaatste een spiegelfoto vanuit haar kamer in Curaçao met de caption: ”Vandaag alweer 10 dagen over tijd !! ⏰”.
View post on Instagram
 

Ondanks de vele succeswensen en positieve reacties zijn er, zoals altijd, ook enkele negatieve opmerkingen onder de Instagram-post te vinden. Zo reageert iemand met “Stop je ooit met zwanger zijn? Elke keer als ik je zie, ben je zwanger.” Daarnaast vragen mensen zich af of tien dagen over tijd zijn niet gevaarlijk is. Na 42 weken zwangerschap kan serotiniteit namelijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. De placenta kan bijvoorbeeld minder goed gaan functioneren. Wanneer je over tijd bent, kan de doorbloeding van de placenta verminderen, wat de kans vergroot dat deze onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen aan je kindje levert, wat de geboorte in gevaar kan brengen.

Niks van aantrekken!

Gynaecologen en medemama’s hebben Channah haar back en roepen op om te stoppen met haar angst aan te jagen door negatieve opmerkingen. Zo reageert iemand met “Oh meid, en met die warmte! Je zal het wel zwaar hebben, al zie je er nog prachtig uit! Laat ze maar praten, joh. Het is een lange tijd, maar je zal ongetwijfeld goed in de gaten houden dat de kleine meid het goed heeft… Succes met de bevalling!”.

Een ander reageert met “Zooitje disrespect. Ik vind het niet fair om angst te zaaien! Die arme vrouw zag die foto en stond daar gewoon bij stil omdat het HAAR is overkomen! Ik kan me voorstellen dat ook zij dacht dat alles goed zou komen! Zie hier echt niks slechts in! Eerder een moeder met een traumatische ervaring en een pijn die nooit meer zal verdwijnen! Ik hoop voor haar dat het met de tijd lukt om het een plekje te geven! ❤️ SIGNED A MOM!”

Niets van aantrekken, Channah! Wij hopen dat je nog kunt genieten van de laatste loodjes van je zwangerschap en dat we snel meer van je dochtertje te zien krijgen!

Beeld: Instagram: @channahkoerten