Lifestyle

Déze carnavalstrends gaan we zeker terug zien in 2023

carnavalstrends-2023

Het carnavalsfeest gaat weer van start. Het is weer tijd om te drinken en te feesten. Ook kan je weer je gekste kleding uit de kast trekken voor de ultieme carnaval outfit. Niets is gek genoeg, maar wil je er extra uitspringen dit jaar dan zijn dit de carnavalstrends van 2023.

Carnaval

Het carnavalsfeest gaat bijna van start en dat betekent vier dagen lang feesten, drinken, gekkigheid en gezelligheid. Iedereen gaat verkleed en de straten liggen vol met confetti. Of je nu boven of beneden de rivieren woont, je moet één keer in je leven carnaval gevierd hebben. Daarom heeft Feestkleding365 onderzoek gedaan naar de carnavalstrends voor 2023.

Series

We kijken massaal naar populaire films, series en videospellen. Veel streamingdiensten en videogames bepalen dit jaar dan ook dé trends voor het carnavalsfeest. We verwachten dit jaar veel personages terug te zien uit series, bijvoorbeeld uit Jeffrey Dahmer, maar ook vooral Wednesday. Deze serie was enorm populair en inmiddels heeft bijna iedere Nederlander deze serie wel al gekeken. Het is dus een populaire look en perfect voor je carnavalsoutfit. Ook de nieuwe Avatar-film. die in december 2022 in de bioscopen verscheen, is voor velen een inspiratie voor de carnavalsoutfit. Je kunt natuurlijk een standaard outfit in de feestwinkel kopen, maar met een beetje creativiteit en behoorlijk wat blauwe schmink kom je ook al heel eind.

Kostuum

Dit jaar verdubbelde de vraag naar Addams Family kleding, omdat de serie Wednesday momenteel razend populair is op Netflix. Ook het personage Maverick uit Top gun wordt vaker gekozen. Vorig jaar waren populaire outfits onder andere geïnspireerd op de succesvolle shows La Casa de papel en Peaky blinders. De gamers onder ons die gaan vooral voor oude bekenden, zoals Nintendo-figuren Mario, Luigi en Peach.

Lees ook: 
Deze 9 situaties maak jij dit jaar sowieso mee tijdens carnaval

Wat kan écht niet in 2023?

Dit jaar kan je beter niet in een lollig kostuum aankomen. Er wordt namelijk meer aandacht geschonken aan carnavalsoutfits dan voorheen. Kies er dus niet voor om in een onesie aan te komen of dat je een carnavals outfit kiest in de vorm van een mannelijk klokkenspel. Ook junglekleding en traditionele Mexicaanse outfits zijn dit jaar echt een no-go. Maar dat betekent niet dat we allemaal maar een saaie of brave outfit moeten kiezen, zo zijn maskers van veelbesproken wereldleiders bijvoorbeeld wél nog steeds heel populair. Wees creatief en probeer er iets unieks van te maken. Good luck en veel plezier!

Beeld: Pinterest