Food

Wil je weten! Zoveel calorieën bevat één paasei

calorieen-paasei

Pasen komt er weer bijna aan, dus de paaseitjes liggen weer massaal in de winkels. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel lekkere smaken, maar hoeveel calorieën zitten er nu eigenlijk in? Wij vertellen hoeveel calorieën één paasei bevat.

Calorieën in een paasei

De winkels liggen weer vol met allemaal verschillende paaseitjes. Erg lekker natuurlijk, maar helaas niet zo gezond! Af en toe een paaseitje nemen moet natuurlijk gewoon kunnen, als je er maar niet te veel eet. Maar hoeveel calorieën bevat één paasei eigenlijk en verschilt dat ook per smaak?

Puur, melk en wit

De standaard paaseitjes, zoals pure, melk of witte chocolade bevatten gemiddeld 38 calorieën, dat valt natuurlijk reuze mee. Wil je toch liever een groter paasei? Dan krijg je maar liefst 276 calorieën binnen. Daar zit dus een behoorlijk verschil in!

Lees ook:
Er bestaat chocolade zonder calorieën die je écht wil proeven

Pralinevulling

Wil je zo min mogelijk calorieën binnenkrijgen bij het eten van een paasei? Kies dan voor een paaseitje met pralinevulling. Deze bevatten namelijk maar 31 calorieën. En als je kies voor een groot ei met pralinevulling, dan snoep je ongeveer 222 calorieën weg.

Je moet er dus zeker niet te veel van eten. Maar we weten allemaal dat als ze eenmaal voor je neus staan, dat ze dan ook moeilijk zijn te weerstaan.

Beeld: Pinterest