Food

Een broodje ijs is de nieuwe ontbijt-trend en dat willen we vandaag nog proberen

broodje-ijs

Eet jij ‘s ochtends meestal een boterham met pindakaas of chocoladepasta? Of ben je toch meer fan van yoghurt met cornflakes? Prima ontbijtjes hoor, maar soms is het ook lekker om een keer iets nieuws te proberen. Een broodje met ijs bijvoorbeeld, heb je daar al eens over nagedacht? De heerlijke ontbijt-trend is nu eindelijk overgewaaid naar Nederland.

Dit is de nieuwste ontbijt-trend: een broodje met ijs

Het broodje met ijs is een typische Siciliaanse lekkernij en wordt ook wel ‘gelato con brioche’ genoemd.

Gelato con brioche

IJs is vaak iets wat je na de maaltijd eet, of vooral zomers als het heel erg warm is overdag. Maar waarom eten we ijs eigenlijk niet ‘s ochtends? Tijd om hier iets aan te veranderen, want een broodje ijs is een nieuwe trend. De eerste ijssalons in Amsterdam hebben de ‘gelato con brioche’ inmiddels aan de menukaart toegevoegd.

Lees ook
OMG! Er bestaan nu ontbijtgranen in de vorm van mini croissantjes

Massimo Gelato

Je koopt ‘m bijvoorbeeld bij Massimo Gelato in De Pijp en bij Chocolatier Van Soest aan de Utrechtsestraat, beide in Amsterdam. Maar het ontbijtje is natuurlijk ook heel makkelijk in elkaar te flansen. Je pakt een brioche bol, snijdt ‘m doormidden, voegt zo veel ijs toe als je zelf wil en klaar is kees: eetsmakelijk!

View post on Instagram
 

 

Beeld: pinterest