Lifestyle

Déze 5 BookTok boeken wil je sowieso lezen deze winter

booktok-boeken

De enige inspiratiebron die we nodig hebben in ons leven is onze favoriete app TikTok. Hier vinden we dan ook een breed en divers aanbod aan boeken die we echt willen lezen deze winter. Daarom hebben we speciaal voor jou een overzicht gemaakt van de beste boeken volgens BookTok! 

1. Moordgids voor lieve meisjes

We trappen de lijst af met een boek van schrijfster Holly Jackson, namelijk ‘Moordgids voor lieve meisjes’. Holly is een Britse auteur die al van kinds af aan schrijfster wilde worden en met succes. In 2019 verscheen haar debuut, ‘Moordgids voor lieve meisjes’, een Young Adult Thriller die bij de doelgroep in de smaak viel.

Het boek speelt zich af in Little Kilton. In het dorp kent iedereen het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde. Vijf jaar later merkt hoofdpersonage Pippa Fitz-Amobi nog steeds de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er precies is gebeurd. Daarom besluit ze de zaak als onderwerp te kiezen voor haar profielwerkstuk. Al snel komen er geheimen boven die iemand waarschijnlijk liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof iemand Pip tegenwerkt. Zal de echte moordenaar nog leven?

2. Onverwachte wending

De ‘Onverwachte wending’ is een boek van de Amerikaanse schrijfster Lauren Kate. Ze is een schrijfster van jeugdliteratuur en is bekend van haar Fallen-serie en Teardrop-boeken. Het boek ‘Onverwachte wending’ van Lauren Kate is een trending titel op BookTok en volgens boekenlovers een goede aanrader om deze winter te lezen!

Het boek gaat over de succesvolle romanceredacteur Lanie. Ze heeft een succesvolle carrière en is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Daarnaast mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van deze auteur vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven in het algemeen. Het is Lanies taak om Noa’s writer’s block te verhelpen. Pas dan maakt ze kans op de promotie waar ze altijd van gedroomd heeft. Klinkt simpel, maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. De ontmoeting van Noa en Lanie zet haar wereld volledig op z’n kop. Pas wanneer Lanie haar lange wensenlijstje los kan laten ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

3. Whiteout

In deze lijst van trending titels kan er natuurlijk geen kerst verhaal ontbreken. Zie hier het boek: ‘Whiteout’, geschreven door hoofdauteur Nicola Yoon en tweede auteur Angie Thomas en auteurs Nic Stone, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson en Ashley Woodfolk. Allemaal grote namen die de handen ineen sloegen voor het schrijven over hartverwarmende winterliefdes.

Vlak voor kerstmis is Atlanta bedekt onder een dikke laag sneeuw, waardoor de hele stad stil ligt. Dat komt de hoofdpersoon Stevie niet goed uit. Zij moet dringend op spectaculaire wijze haar excuses aanbieden aan haar vriendin Sola. Om dit te kunnen doen schakelt ze haar vrienden in om haar grootse gebaar tot een succes te maken. Het is alleen wel de vraag of ze op tijd bij haar zijn. Naast sneeuwvlokken hangt er een grote portie liefde in de lucht. Tijdens elk hoofdstuk volgen we een van de vrienden van Stevie die onderweg hun eigen liefdesverhalen schrijven. Kortom een ideaal boek voor de winter die je vanbinnen een warm gevoel zullen geven.

4. De liefdeshypothese

Dit boek van schrijfster Ali Hazelwood wordt dé TikTok-sensatie van het jaar genoemd. We hebben het over ‘De liefdeshypothese’. Een sexy en romantisch boek die volgens BookTok bizar goed geschreven is. We raden je aan dit boek te lezen in je vrije tijd, want voor je het weet zijn de uren voorbij gevlogen. Het is echt een boek die je het liefst in één zit uitleest.

In het boek volgen we promovendus Olive Smith. Ze gelooft in de wetenschap en niet in iets onvoorspelbaars zoals de liefde. Door een misverstand met haar vriendin Anh wordt Olive gedwongen een relatie te faken. De enige manier om te bewijzen dat ze echt over haar ex heen is. In paniek zoent ze de eerste man die ze tegenkomt, maar dit blijkt de jonge professor Adam Carlsen te zijn, oftewel de grootste laboratoriumtiran van de campus. Door de kus komt Olives carrière in het gevaar en krijgt ze gevoelens die ze niet in bedwang kan houden. Ze ontdekt dat ze haar eigen hart onder de loep nemen veel moeilijker is dan een hypothese schrijven over de liefde.

Lees ook:
Deze vijf boeken moet je hebben gelezen volgens TikTok

5. It Starts With Us

Een BookTok-lijst is natuurlijk niet compleet zonder een boek van schrijfster Colleen Hoover. Afgelopen jaar is ze op TikTok voornamelijk bekend geworden door haar bestselling boek ‘It Ends With Us’, maar ze heeft nog veel meer goede boeken. Een voorbeeld is ‘It Starts With Us’. In de kern een roman, maar Colleen beperkt zich niet tot één genre in haar boeken. Romance, spanning, sterke personages en onverwachte wendingen zijn thema’s die bij ‘It Starts With Us’ voorkomen.

Dit boek is het vervolg van ‘It Ends With Us’ waarin we het liefdesverhaal van Lily en Atlas volgden. In het tweede boek pakken we de draad weer op. Inmiddels zijn Lile en Ryle gescheiden en hebben ze elk hun leven weer opgepakt. Om de beurten zorgen ze voor hun kindje. Maar dan loopt Lily Atlas ineens weer tegen het lijf. De jeugdliefde die zoveel indruk had gemaakt op Lily en die een bedreiging vormde voor haar relatie met Ryle. De vonken schieten er meteen vanaf, maar Lily heeft te maken met een jaloerse ex-man. Hoe zal dit liefdesverhaal aflopen?

Beeld: pinterest

Must reads 👀