Food

Zo maak jij deze overheerlijke blueberry yoghurt snack

blueberry-yoghurt-snack

Heb jij soms ook zin in een gezonde, maar wel lekkere snack? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Zo maak jij deze overheerlijke blueberry yoghurt snack, dat super makkelijk te maken is.

Blueberry Yoghurt snack

Een heerlijke verfrissende snack voor tussendoor wil iedereen wel toch? Wij kwamen een blueberry yoghurt snack tegen op Instagram en die moesten we toch wel even delen. Het is namelijk super makkelijk om te maken en je hebt er ook niet veel voor nodig. En het is nog een gezonde snack ook, win-win, dus!

Dit heb je nodig:

  • Bevroren blauwe bessen 2 glazen
  • Chiazaden 3 eetlepels
  • Maple syrup 3 eetlepels
  • vanille-extract 1/2 eetlepels
  • Yoghurt 1/2 glazen

Zo maak je de blueberry yoghurt snack

Het recept voor deze heerlijke snack is echt niet zo heel erg ingewikkeld. Eerst doe je de bevroren blauwe bessen in een kom en voeg daar de chiazaden, Maple syrup en het vanille-extract aan toe. Prak alles dan fijn met een vork en blijf dat doen tot dat het een jam structuur krijgt. Dat kan even duren, maar geduld is een schone zaak. Proef of je de smaak lekker vindt en anders kan je nog wat ingrediënten toevoegen of doe er wat water bij als het te dik is. Doe vervolgens deze mix in kleine bolletjes op de bakplaat en leg het voor ongeveer één tot twee uur in de vriezer.

Nadat de blueberry mix even in de vriezer heeft gezeten kan je ze in de yoghurt dippen. Het maakt niet uit wat voor yoghurt je gebruikt, zolang je het zelf maar lekker vindt. Dip het heel voorzichtig in de yoghurt en zorg ervoor dat het helemaal om de blueberry mix zit. Dan moet je nog even geduld hebben en de snack in de vriezer doen, zodat de yoghurt ook hard kan worden. Dit hoeft maar tien minuten in de vriezer. En smullen maar! Nu heb je een heerlijke blueberry yoghurt snack voor tussendoor.

View post on Instagram
 

Beeld: @lifemadesweeter