Health

Science says: een avondje bioscoop staat gelijk aan een work-out

bioscoop-work-out

Had je vandaag een work-out gepland staan, maar heb je daar écht even geen zin in? Wij snappen best dat je liever op de bank ploft en een film gaat kijken. En dat blijkt helemaal nog zo slecht niet. De wetenschap heeft namelijk bewezen dat een avondje naar de bioscoop gelijk staat aan een work-out. 

Work-out

We weten inmiddels wel dat sporten veel voordelen heeft. Een betere conditie, meer spierkracht, een gezonde levensstijl en een goede nachtrust. Het geeft ons ook vaak een voldaan gevoel, maar toch kunnen we soms gewoon even niet de motivatie vinden om te gaan sporten. En dan klinkt een filmpje kijken ook wel als een heel goed idee. Nu heeft de wetenschap bewezen dat een avondje naar de bioscoop gaan gelijk staat aan een heuse work-out. Dus voortaan hoef je je niet meer schuldig te voelen als je even geen zin hebt om te sporten.

Lees ook:
Deze 21 dingen herken jij sowieso als je totaal geen zin hebt om te sporten

Hartslag

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het kijken van een film in de bioscoop je hartslag verhoogt. En dat gebeurt natuurlijk ook tijdens het sporten. Dan zit je hartslag ook vaak tussen de 40 en 80% van je maximale hartslag. Uit het onderzoek bleek dat de resultaten na het kijken van een film in de bioscoop vergelijkbaar waren met de resultaten na een work-out. Mocht je de volgende keer dus echt geen motivatie hebben om naar de sportschool te gaan? Dan kan je er prima voor kiezen om je work-out te vervangen voor een filmavondje in de bioscoop. Hoe leuk is dat? Dit betekent echter niet dat je dit elke keer moet doen. Beweging blijft natuurlijk ontzettend belangrijk voor je lichaam. Wij gaan vanavond in ieder geval naar de bios 😉

Beeld: 500 Days of Summer