Lifestyle

Binnenkort jouw 21 diner? Dit zijn de beste tips voor het perfecte 21 diner

21-diner-tips

Ben jij je 21 diner aan het voorbereiden, maar heb je echt geen idee waar je moet beginnen? Dat is helemaal normaal, het plannen van deze bijzondere mijlpaal kan erg stressvol zijn. Om hier een beetje bij te helpen, hebben wij hier een aantal tips en ideetjes op een rijtje gezet die er voor zullen zorgen dat jouw 21 diner perfect is!

Beste tips voor het perfecte 21 diner

Bij het plannen en organiseren van je 21 diner, komen veel dingen kijken. Wat een stress! Gelukkig zijn er een aantal tips die er voor kunnen zorgen dat jouw 21 diner ongetwijfeld een mooie avond wordt. We hebben er hier zeven op een rijtje gezet om je een beetje op weg te helpen.

1. Bezoek de kringloop voor decoratie

De handigste tip om geld te besparen bij het organiseren van je 21 diner, is om een bezoekje te brengen aan de kringloop! Hier kun je namelijk veel leuke decoratie-items scoren zoals kaarshouders en bloemenvaasjes voor een veel lagere prijs. Dus, heb je je thema al helemaal vastgelegd? Dan is het tijd om langs de kringloop te gaan en daar een aantal leuke dingetjes in te slaan.

2. Design je eigen menukaart

Een menukaart is een must-have voor je 21 diner, en velen denken dat ze daarvoor naar een professional moeten. Alleen hoeft dat helemaal niet! Er zijn verschillende design sites waar je gemakkelijk je eigen menukaart kunt ontwerpen, ook als je helemaal geen achtergrond hebt in grafisch design. Wij raden vooral de site Canva aan, waar je uit verschillende kant-en-klare sjablonen kunt kiezen en deze dan ook nog kunt aanpassen.

3. Verwissel de naamkaartjes na elke ronde

Een leuke tip om er voor te zorgen dat je vrienden allemaal met elkaar kunnen praten – en jij ook met hen – is om na elke gang de naamkaartjes te wisselen. Zo zit iedereen dus na elke gang, naast iemand anders! Vooral een leuke tip als je verschillende vriendengroepen hebt, zo zorg je er namelijk voor dat zij ook met elkaar bekend worden.

4. Gooi het over een andere boeg

Het hoeft helemaal niet een 21 diner te zijn! Je kunt het ook over een hele andere boeg gooien, zoals een 21 BBQ of een 21 high tea! Onze favoriet is de 21 high cocktail, waar je dus een rustige picknick of lunch organiseert, maar dan met als speciale toevoeging lekkere cocktails. Het veranderen van het diner gedeelte naar iets simpelers zoals dus een barbecue of high tea kan erg helpen met het budget laag houden en het toch een hele unieke dag te maken!

5. Eerst de jurk, dan het thema

Een handige tip als je écht niet kunt kiezen welk thema je wilt, is eerst je jurk uitzoeken! Zo kun je, gebaseerd op je jurk keuze, makkelijker een passend en leuk thema vinden. Vaak merken we dat nadat je het thema hebt uitgekozen, je opeens realiseert dat het ontzettend moeilijk is om een leuke jurk te vinden die in het thema is. Draai het daarom lekker om, en kies eerst de perfecte jurk! Het belangrijkst is namelijk dat jij je mooi voelt.

6. Houd een rehearsal dinner

Je zult waarschijnlijk denken, het is toch geen bruiloft? Toch kan het handig zijn om een rehearsal dinner te houden! En dan bedoelen we niet dat je alle gasten alvast uitnodigt, maar dat je gewoon een avondje met je ouders in de keuken besteed om de gerechtjes alvast te proeven. Zo weet je zeker dat alles wat je op de dag zelf gaat serveren, ook écht lekker en genoeg is!

7. Huur een goede fotograaf in

Als laatste tip raden we aan om een goede fotograaf in te huren, met de nadruk op goede. Check bij het kiezen van een fotograaf zijn of haar portfolio goed, zodat je zeker weet dat de stijl van de fotograaf past bij wat je zelf in gedachten had. Zo zul je terug kunnen kijken op de fantastische dag door de foto’s te bekijken! En heb je ook meteen een mooie Instagram post… Say cheese!

Nog steeds in dubio over het perfecte 21 diner thema? Dit zijn de vijf leukste thema’s voor jouw 21 diner!

Beeld: Instagram @everylittledetail.nl