Lifestyle

Ka-ching! Déze 5 bijbaantjes voor jongeren leveren het meeste geld op

bijbaantjes-geld

Ga je dit jaar voor het eerst met je vrienden naar het buitenland? Daar moet natuurlijk flink voor gespaard worden. Om deze buit zo snel mogelijk binnen te harken, hebben wij de best betaalde bijbaantjes voor je verzameld.

1. Callcenter

Dit baantje is vast niet voor iedereen weggelegd, want je moet wel sterk in je schoenen staan. Wanneer je bij een callcenter gaat werken, word je gegarandeerd vaak afgewezen aan de telefoon. Nadat iemand net grof ‘nee’ tegen je aanbod heeft gezegd, moet je daarna weer vrolijk de volgende klant opbellen. Maar toch is dit wel één van de bijbaantjes waar je het meeste geld kan binnen halen. Per uur krijg je gemiddeld al zo’n dertien euro betaald, met daarop nog kans op een hele boel sales-bonussen! Hiernaast is het ook nog vaak mogelijk om met dit baantje thuis te werken. Lekker vanuit je luie stoel geld verdienen. Maak je cv dus maar klaar 😉

2. Achter de bar

Achter de bar werken op evenementen en feestjes, is wel het leukste bijbaantje uit dit rijtje! Het zijn vaak lange dagen en hard werken, maar je krijgt er ook veel gezelligheid voor terug. Je uurloon kan heel erg verschillen per werkgever, maar het gemiddelde licht wel tussen de tien en vijftien euro. Hoe leuk is het om met je beste vrienden mee te zingen met je favoriete deuntjes terwijl je bier aan het tappen bent? Wij zeggen, doen!

3. Hostess

Dit bijbaantje komt steeds vaker voorbij en je kan er ook nog serieus geld mee verdienen! Doordat er veel verschillende bedrijven handen te kort komen, is de baan als ‘hostess’ ontstaan. Je bent multi-inzetbaar en geen enkele dag is hetzelfde. Houd je wel van wat variatie en vind je het leuk om met mensen te werken. Dan is deze baan écht voor jou weggelegd! De ene dag ben je gastvrouw in een restaurant en de andere dag loop je in de stad rond om reclame te maken. Bij deze baan kan je wel een salaris van vijftien euro per uur verwachten. Ka-ching!

4. Bijles geven

Er is vast wel een vak waar jij op de basis- of middelbare school heel goed in was. Hoe tof is het om deze kennis door te geven aan iemand die er wat meer moeite mee heeft. Er zijn genoeg ouders die voor hun kinderen iemand in huren om hen bijles te geven. Je kan jezelf inschrijven bij verschillende websites speciaal voor het geven van bijles, of bied jezelf aan als freelancer op scholen of bij gezinnen. Je kan vaak, in overleg met de klanten, je eigen tarief bepalen. Hoe chill is dat?!

Lees ook:
Droombaan! Krijg 50 euro per uur betaald om door TikTok te scrollen

5. Schoonmaken

Dit is één van de bijbaantjes die misschien wat minder leuk klinkt, maar het levert echt goed geld op! Het schoonmaken bij ouderen in huis zorgt niet alleen voor een gevulde portemonnee, maar je gaat ook met een voldaan gevoel naar huis. Vaak zijn de opa’s en oma’s wel in voor een praatje en een bakkie koffie. Je hebt een gezellige middag en je helpt iemand écht uit de brand. Voor je het weet is de tijd voorbij en wandel jij na twee uurtjes met dertig euro op zak de deur uit!

Beeld: pinterest

Must reads 👀