Food

In deze steden is de Big Mac van McDonald’s het goedkoopste

big-mac-goedkoopste-mcdonalds

Trek in een vette hap? Dan ben je bij fastfoodketen McDonald's wel aan het juiste adres! Neem jij een krokante Crispy Chicken of ga je voor de klassieke Big Mac? Welke snack je ook kiest, zorg er tenminste voor dat je in de juiste stad bent. Het kan een hoop schelen voor je portemonnee!

Grote prijsverschillen

Je zou denken dat grote restaurantketens dezelfde prijzen hanteren. We weten dat sommige landen nu eenmaal wat duurder of goedkoper zijn. Zo betaal je in ons land gemiddeld € 13,50 voor een menu van de McDonald’s en in Portugal kan je hetzelfde menu al voor 7 euro halen. Dit legt Dirk Mulder, retailspecialist bij ING, duidelijk uit aan RTL Nieuws. De reden dat we als Nederlanders meer betalen vergeleken met andere Europese landen komt door de hoge kostprijzen. Denk aan de huur van panden en hogere salarissen. Hier zit wat in! Maar dit verklaart niet waarom de prijzen van fastfoodketen McDonald’s in verschillende steden anders is. Yup, it’s true! Wij zijn op onderzoek uitgegaan en weten nu bij welke McDonald’s je de goedkoopste Big Mac kan scoren.

De reden van de grote prijsverschillen in andere steden binnen ons kikkerlandje, hebben te maken met concurrentie en locatie. Binnen de Randstad is de concurrentie aanzienlijk groter dan hierbuiten. Dit betekent dat de ketens in de grote steden hun prijzen naar beneden gooien om meer klanten te trekken. In de kleinere steden en dorpjes is dit niet nodig en zijn de kosten voor een McMenu dus hoger.

Goedkoopste Big Mac

De Big Mac mag dan wel heel erg lekker zijn, maar we willen natuurlijk wel weten welke McDonald’s het goedkoopste is. Ondanks dat Nederland dus een van de duurste ketens in Europa heeft, kunnen we wel tot € 5 besparen op een Big Mac menu! In Enschede ben je het meeste geld kwijt en mag je € 15,05 neerleggen voor dit menu. Bij de Munt in Amsterdam ben je € 14,25 kwijt, maar bij het Osdorpplein, in dezelfde stad (!), betaal je € 12,75. Crazy, right?!

Wil je wat meer op de kleintjes letten? Dan raden we aan om naar Rotterdam te gaan. Hier is een Big Mac menu bij de McDonald’s het goedkoopste. Je betaalt nog géén tientje (9,95) voor de vette hap en dat is meer dan vijf euro verschil met de duurste in het land.

Bron: McDonald’s