Lifestyle

Dít is de betekenis wanneer je een droom hebt over je ex

betekenis-droom-over-je-ex

Je hebt vast wel eens een droom gehad over een ex en je afgevraagd wat hier de betekenis van is. Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig, maar die is er zeker wel. Wij gaan het je uitleggen!

De betekenis van een droom over je ex

Een droom over je ex heeft niet maar één betekenis. In fact, het kan allerlei verschillende dingen betekenen. Je lichaam creëert namelijk je dromen om bepaalde dingen te verwerken. Misschien is er iets gebeurd waar je nog niet overheen bent, of heb je de break-up niet zo goed verwerkt als je dacht. Wij gaan je een aantal verschillende droomscenario’s én de betekenis hiervan uitleggen.

1. Als je droomt over je ex als je een nieuwe relatie hebt

Heb je net een nieuwe relatie en komt dan ineens je ex terug in je dromen? Hier schrik je in eerste instantie misschien van, maar dit is nergens voor nodig. Een nieuwe relatie kan natuurlijk allerlei soorten emoties in jou losmaken. Heb je met je ex een gezonde en goede relatie gehad, maar werkte het gewoon niet? Dan kan het zijn dat deze droom een teken is voor jou om in je nieuwe relatie iets aan te passen. Iets dat ervoor zorgt dat het wél werkt. Was het juist een toxic relatie? Dan kan deze droom symbool staan voor de angst dat dit opnieuw gebeurt. In dat geval helpen je dromen je met het verwerken van deze angst.

2. Als je droomt dat je ex je achterna zit

Heb je gedroomd dat je ex achter je aan zit? Dat is natuurlijk heel vervelend en waarschijnlijk word je ook met een naar gevoel wakker. Deze droom kan een teken zijn dat er iets is in je huidige relatie wat je laat voelen alsof je terugvalt in het patroon van je vorige relatie. Misschien behandelt je huidige partner je hetzelfde, of lijken de relaties erg op elkaar? Het enige wat je hiertegen kan doen, is hier met je partner over praten, communication is key. Het is duidelijk tijd om iets aan te passen.

3. Als je droomt dat jij en je ex weer samen komen

Als je droomt dat jij en je ex weer samen komen, kan dit allerlei verschillende betekenissen hebben. Allereerst het meest voor de hand liggend: je mist je ex. Waarschijnlijk ben je je hier dan ook wel bewust van, dus dit hoeven we vast niet heel uitgebreid uit te leggen.

Als je wel over je ex heen bent en je bent nu single, kan het ook betekenen dat je weer klaar bent voor een relatie. Misschien ben je nog enigszins wat verdriet van de vorige relatie aan het verwerken, maar dat is juist een goed teken.

Heb je een relatie en heb je deze droom? Dan is het hoog tijd om een stapje terug te nemen en goed na te denken over je huidige relatie. Is er iets wat je ongelukkig maakt? Deze droom kan namelijk symbool staan voor ontsnapping. Wat kan dit veroorzaken? Het is een lastige vraag, maar het antwoord ligt toch echt in jezelf.

4. Als je droomt dat je ex het – weer – uitmaakt

Als je een droom hebt gehad dat je ex het – weer – uitmaakt, heeft dit niet per se met de break-up te maken. Deze droom staat namelijk meer symbool voor afwijzing. Wat speelt er nu in je leven wat je dit gevoel kan geven? Misschien iets waar je geen controle over hebt? Afwijzing en een gebrek aan controle zijn twee factoren voor deze droom.

5. Als je droomt dat je ex je wil vermoorden

Dit is een hele vervelende droom natuurlijk, maar het is een hele mooie metafoor. Wanneer je droomt dat je ex je wilt vermoorden, is dit een signaal dat er een deel van jezelf is dat je hebt “vermoord” tijdens jullie relatie. Misschien heb je een passie voor je ex opgegeven, of moest je je voor deze persoon heel anders voordoen? Het is in ieder geval tijd om hier verandering in te brengen. Doe weer de dingen die je leuk vindt en gebruik je tijd om aan jezelf te werken. Dan zal deze droom ook stoppen.

6. Als je droomt dat je ex heel ziek is

Wanneer je droomt over ziekte, staat dit juist symbool voor genezing. Deze droom heeft dan ook niks te maken met je ex, maar alles te maken met jezelf. De kans is namelijk groot dat er toch nog pijn hangt rondom de break-up. Wanneer je dit droomt, is het dus eigenlijk een signaal van je geest dat het tijd is om te genezen.

7. Wat betekent het als je ex het plotseling heeft uitgemaakt en je over diegene blijft dromen?

Last but not least, niet echt een specifiek scenario, maar meer een wat algemenere droom. Wat nu als je ex het plotseling heeft uitgemaakt en je over diegene blijft dromen? Super vervelend, want het liefst wil je zo snel mogelijk over de break-up heenkomen. En ondanks dat het niet zo voelt – het is immers heel vervelend wanneer je hier telkens over blijft dromen – is dit wat er in je onderbewustzijn gebeurt. Je lichaam verwerkt de break-up door over je ex te dromen. Je zal dan ook merken dat hoe meer je over je ex heen, hoe meer deze dromen af zullen nemen.

Dat je over je ex droomt, hoeft dus lang niet altijd iets met je ex te maken te hebben. Vaak is dit namelijk een reflectie van iets wat er bij jou vanbinnen gebeurt. Probeer daarom altijd te reflecteren op de droom en te achterhalen waar het symbool voor kan staan. En dit hoeft dus niet altijd iets slechts te zijn!