Lifestyle

Cheesy: bij deze baan krijg je betaald om kaas te eten

kaas-pretpark

Zou je ons geloven als wij je zouden vertellen dat je – best wel netjes – betaald kan krijgen om heerlijke borrelplankjes naar binnen te werken? Het klinkt misschien te mooi om waard te zijn, maar het is dus echt zo. Je kan betaald krijgen om kaas te eten!

Betaald kaas eten

Het is niet iets waar je snel van zou denken dat je er geld mee kan verdienen: kaas eten. Je geeft er zelfs geld aan uit, in plaats van dat je het verdient. Maar goed, zoals we nu wel geleerd hebben kun je geld verdienen met de meest aparte baantjes. Zoals de vacature voor fulltime shotjes drinken, die laatst rondging. Heb je bij deze je kans gemist, maar zoek je nog wel een ander gaaf baantje? Dan hebben we goed nieuws voor je: je kan namelijk betaald krijgen om kaas te eten!

Professioneel kaasproever

Het klinkt als een echte droombaan: betaald krijgen voor het eten van overheerlijke kaas. En het kan dus echt! De Universiteit in Wisconsin houdt momenteel namelijk een zuivelonderzoek. Hiervoor zijn ze dus op zoek naar mensen die houden van kaas. Nou, dan zijn ze bij ons Nederlanders wel aan het juiste adres! Voor dit baantje ga je dus allerlei verschillende soorten kazen proeven. Oude kaas, jonge kaas, smeuïge kaas, schimmelkaas; you name it.

Werkzaamheden en uurtarief

Wat je voor dit baantje moet doen, is natuurlijk al vrij duidelijk door de omschrijving. Maar goed, om je alle details te geven zijn dit je werkzaamheden: iedere week moet jij 24 verschillende soorten kaas en twaalf verschillende pizza’s proeven. Vervolgens moet je hiervan het uiterlijk, de textuur en de smaak omschrijven. Dat klinkt niet zo moeilijk, toch? En het baantje verdient ook nog heel goed: je krijgt hier vijftien dollar per uur voor betaald. Best netjes!

Lees ook:
Droombaan: krijg 50 euro per uur betaald om door TikTok te scrollen

Helaas zit er wel één groot nadeel aan deze baan – naast dat het natuurlijk vrij ongezond is. Aangezien het onderzoek door de Universiteit van Wisconsin wordt gedaan, moet je wel in Amerika wonen. Dat is dan weer jammer. Maar misschien komt een Nederlandse universiteit binnenkort wel met hetzelfde idee ;).

Beeld: pinterest